Ефтимова пребори травма, Караилиев се отказа

Инна Ефтимова стисна зъби, за да се класира за полуфиналите в бягането на 200 метра на европейското първенство по лека атлетика в Берлин. Спринтьорката финишира четвърта в серията си с време 23,56 секунди, което се оказа най-добро от губещите резултати. Тя успя да завърши, въпреки че от няколко дни страда от травма, получена по време на бяганията на 100 метра. Така Инна се присъедини към Ивет Лалова, която започна участието си направо от полуфиналите късно снощи.

Не беше лесно заради травмата, но в такива състезания се проличава кой е боецзаяви атлетката. - Така че съм щастлива, че продължавам напред. Усещам болката. Може би тази несигурност доведе до този резултат, а иначе съм готова за много по-добър.“

За състоянието на Ефтимова се грижи Симоне Колио, съпруг на Лалова, който изпълнява ролята на физиотерапевт на българския тим. Според италианеца става въпрос за възпаление, но по-обстоен преглед предстои след европейското.

На другия полюс пък бе Момчил Караилиев, който се отказа от участие в квалификацията на троен скок заради контузия.

Имам остри болки в ребрата, които не ми позволяват да скачамзаяви 36-годишният сливналия. - Преди две седмици се контузих на тренировка. До последно се чудех дали да дойда.“

Късно снощи пък бяха финалите в скока на височина и тройния скок при жените с участието на Мирела Демирева и Габриела Петрова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт