Три пъти за година хванаха момче с наркотици

След измама за над 630 000 лева съдът даде две условни присъди и оправда двама Делото отива в Окръжен съд Велико Търново след протест на прокуратурата

Митрополит Антоний: Становището на Църквата е свързано със запазването на правото на личния избор на самите донори

Изчислете какъв данък на колата ще плащате за 2019 г.

Какво искат геймърите, като отидат при Свети Петър?

Йорданка Фандъкова: Към момента проверка показва, че на депо има около 7200 т павета на площадките на „Софинвест”

Зам.-министър Николай Проданов: Местата за лишаване от свобода не могат да се сравнят с домашния уют

Шефът на ПСС: Загиналият лекар в Стара планина е надценил възможностите си Това бе една от най-тежките акции за спасителите през този сезон, заяви Емил Нешев

Космическият апарат „Вояджър 2” излезе от Слънчевата система

Искрен Веселинов, шеф на комисията по регионална политика в НС, пред „Труд“: Фирмите да могат да съдят за уронване на имидж Огромният проблем с чуждите фирми е техният синдром на недосегаемост

Слънчево време днес, максималните температури ще са между 3° и 8°

Русия уведоми САЩ, че стратегическите й бомбардировачи „Ту-160“ ще напуснат Венецуела в петък

Майк Помпео: Вашингтон ще работи за нови ограничения върху балистичните ракети на Иран

Американски таблоид призна, че е „покрил“ истории за Доналд Тръмп

Загиналият в Стара планина турист е бил лекар в столична болница

Ех, Канада!

Търговското споразумение между Европейския съюз и Канада ще бъде дадено на Конституционния съд, закани се президентът Румен Радев след неформалната среща на върха в Брюксел.

„Ще продам червената си лада, ще продам последната си риза, за билет за Монреал и виза“

Това пееха тримата гиганти от НЛО навремето. Двадесет и пет години чакане, и още малко и да паднат тез` проклети канадски визи, и да се юрне народът да поваля вековни дънери в Северозападните територии за 90 долара на ден, и на! Президентът Радев го посече със замах. СЕТА отива пред Конституционния съд.

Умрем някой да ми говори за съдене в тази държава. Аз бях 12 (дванадесет) години свидетел по делото за взлома у нас, като същевременно пренапомпан дознател успя в един момент и да ме обяви за общодържавно издирване. Защото съм бил на работа, а не вкъщи, за да ми връчат призовката. И съм по-важен като свидетел, а не като потърпевш. Да те арестуват, защото са ти обрали къщата, може да се случи само по тези земи, около 43-тия паралел. Ясно, че като обикновен човек не мога да се сравнявам с международни търговски споразумения, не боравя с политически интереси и мога само да се примиря, че усилие, отнемащо няколко месеца (споменах ли, че и крадците бяха известни от самото начало), може да се точи с години. И обратното. Но какво да се прави – география, геометрия…

Та, СЕТА. Дет` се вика, що сега!? Озъбихме му се ние (тримата от запаса), че не е евроактивен, и като зина този ми ти президент. Институция мигар. Трябва да признаем, че с предшественика му малко бяхме поотвикнали от концепцията държавният глава “да има и собствен гръбнак” и е нещо като новост. Ама съвсем новост. Представяте ли си президент, който да не е последната институция, до която стигаш, след като със седмици с хиляди сънародници крещиш по улиците срещу този или онзи закон новоприет от онези продажни твари в кибритената кутия на площад “Народно събрание”. Да, трябва по-добре да ги избираме. Ами избирайте ги бе, уважаеми. Избирайте ги!

Цялата дандания около неразгадаемия ход на президента Радев със СЕТА много намирисва онзи израз “кипи безсмислен труд”. Кампанийно, несъмнено! Новата червена “пасионария” (обърнаха ми внимание преди време и обяснявам: олицетворението на справедливия гняв на трудещите се) Корнелия Нинова яхна вълната на секундата. За малко да избърза. Но хайде! Бесепето си беше против СЕТА от самото начало. Основателно или на принципа “за да сме против”, е друг въпрос. Но си имат готовата реторика за подобна битка. Докато гербавите им антиподи нямат толкова хора, които да могат да помнят толкова много думи. Особено в оставащите дни преди изборите.

Още повече че говорим за поредната българска пародия на “буря в чаша вода”. Защото, доколкото аз разбирам, хронологията на действията на замесените, разговорът, който водим сега, започва така: Президентът Радев, единствената легитимно избрана институция в републиката в момента, отива на Европейския съвет в Брюксел. От цялото “ала-бала” в един момент се стига до финалната декларация. Тук искам да подчертая думата “де-кла-ра-ци-я” (nomen est omen – името казва всичко – пожелаваме си нещо). В която се приветства решението на Европейския парламент да одобри търговското споразумение с Канада. Което вече е било одобрено от същия този Европейски съвет преди няколко месеца. Държавният глава, който още се отраква в тези маневри, тръгва да си се прибира спокоен към републиката, когато на излизане от “Джустус Липсус” (сградата на Съвета в Брюксел) му подлагат крак. Запознатите с теориите на Нютон си представят колко време му отнема да прецени дали да падне по очи, или да подложи ръка, и избира втория вариант. Третият, в който и двамата участници в инцидента си дават реално сметка за какво говорят, е явно немислим. И от дебата за “Европа на скоростните кутии” се върнахме ноември 2016 г. На 43-тия и времето върви назад.

И след този разбор си представете следната ситуация: временните клаузи за търговско сътрудничество между ЕС и Канада, които вече действат, до реалното влизане в сила на споразумението на 1 декември 2017 г. (визите, визите) изведнъж се оказват блокирани. Защото предвиждат, ако някоя от държавите членки забави ратификацията през парламента си, това да се случи. ЕС вече е в шок с терористите, бежанците, Брекзит, “скоростите”, изборите във Франция, Германия и Холандия, руснаците, икономическите предизвикателства, Тръмп и на цялата галимация, българите обявяват “здравия разум” за общодържавно издирване. Ех, Канада!

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (20)

 1. Всеки закон отнемащ български суверенитет трябва да минава през конституционния съд. Просто и ясно.
  Друг е въпросът, че олигoфренът плевнелиев вкара в него безродно недоразумение кат филип димитров.

   1. Бастун безроден, оди речи на тейко си да те вкара отдет си излязъл!

 2. Какво сечене, каква раБота – става дума за падане на туристическите визи…

 3. ВЕЧЕ СИ ИМАМЕ ПРЕЗИДЕНТ , КОЙТО ГОВОРИ ТИХО И КРОТКО , НО С ПРЕТЕНЦИЯ ЗА ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ . НЕЩО КАТО ОТ ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ , ТАКА ДОБРЕ ПОЗНАТА КАТО ПРЕЗИДЕНТСКАТА РЕРУБЛИКА НА ВЛАДИМИР МЛАДИМИРОВИЧ ПУТИН И НЯКОИ ДРУГИ СВОБОДОЛЮБИВИ И МИРНИ ДЪРЖАВИ .ПРИМЕРЪТ Е ЗАРАЗИТЕЛЕН КАТО ФАКТ И ТОВА СЕ ВИЖДА СЕГА С ПРОСТО ОКО В СЪСЕДНАТА НАМ СТРАНА ТУРЦИЯ ..ПИРУЕТИТЕ НА НАШИЯ ПРЕЗИДЕНТ НОСЯТ ОПАСНИ ПОСЛЕДИЦИ НЕ САМО ЗА НЕГО , НО И ЗА ПОДКРЕПЯЩИТЕ ГО ПАРТИИ И ЛИЦА .ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ЕДНА ДЪРЖАВА ТРЯбВА ДА ГОВОРИ КРАТКО И ЯСНО , БЕЗ ОСУКВАНИЯ И ВИТИЕВАТИ СЛОВОСЪЧЕТАНИЯ .ТОВА Е ВАЖНО И ЗДРАВОСЛОВНО
  ТУК МИ ЛИПСВА ЕДНО КОМПЕТЕНТНО МНЕНИЕ , ТАКОВА КОЕТО САМО НЕПОДРАЖАЕМИЯ ВЕЛИМИР И КОМПАНИЯ МОЖЕ ДА ОБЯСНИ С ПРЕКРАСНИЯ СИ ФЕКАЛЕН РЕЧНИК .ЖАЛКО….

 4. „Ще продам и майка си и баща си, за 90 долара“ (Канадски) да мия кенефи и чинии. Ех, Ганьо, Ганьо…

 5. Простовати са нашите журналисти – думата декларация не означава пожелавам си нещо, а означава обявявам. Демек като подаваме данъчните декларации ние си пожелаваме такъв и такъв доход и искаме първом да му платим данъка пък след това дали ще го изкараме е отделен въпрос.
  Пиша това на Благовестчо да се сети, че наближава момента да си подава данъчната декларация, а не данъчното пожелание щото след такива глупости ще си остане само с пожеланието.

 6. Ми то още като влизахме у СИВ, грешка у ЕИОто ни се отне от суверенитета. Затова Гоце, Станишеф, цара и другите от еврейската общност плакаха. Немаше я само крадливото Ленче, оти тя си стоеше на поста отвъд океана и ходеше по магазините.

 7. Лани ходих и без виза до канадската територия да вида Ниагарскио водопад от канадска страна, оти той оттам по-убаво се вижда. И Алеко оттам го е видел. Вярно убав е водопадо, ама Врабчанския водопад е по убав, а и Ждрелото е по убаво.

 8. Разочарован съм от позицията на президента. Бях си помислил, че ще бъде различен от предшестващите го продажници. Спомням си как Първанов навремето осъди американската агресия в Ирак и после изпрати българско пушечно месо да „помага на нашите партньори“. Тоя направи същото. По време на изборната кампания се перчеше, че ще защитава народа си, ама то излиза, че и той ще го бутне в пропастта. Дето вика моят съсед „Всички са от един дол дренки“. Народът му гласува доверие, но се вижда, че и той лиже подметки.

 9. ABE GOVEDO MRASNO, TI BIL LI SI V KANADA, GADINO-PARAZITNA,TAM E TALIBANIJA-MIZERIJA-BAC DO UMIRANE–GLOBI-DANACI XXX 1000–ABE BOKLUK BEGAJ BARZO PRI GRIZLI DA TE APNAT .TAKIVA MARŠOLJACI VEDNAGA DO KOCINATA.

 10. Не са ме изгонили от Канада, сам си отидох в къщи, щото живея в Ню Джърси.

 11. “пасионария” означава ОГНЕНА. Така са наричали Долорес Ибарури по време на Испанската война 36-та. Мисълта ми е, че червена и “пасионария” вързани в изречение си е оксиморон.

 12. Като чета коментарите имам чувството, че всички разбиратвсичко и за търговското споразумение с Канада и за международната политика и за функциите на Президента.Когато не си сигорен за нещо го даваш за решение на орган чийто работа е да се произнася по заплетени казуси. Ноявно повечето от нас са по умни и по подготвени от цялото държавно ръководство.Ами станете ивие Президент, Министър председател,съдия или депутат и да те видим колко можеш.

  1. То щот изброените от теб от всичко това разбират, затуй всички се натискат да живеят тука…

 13. Значи сме компетентни да избираме или да не избираме всеки когото ни посочат направо взет от улицата за президент, а не сме компетентни за споразумението с Канада. Вие да не мислите, че президентът го е чел. За това си има жена да го съветва с кой крак да стъпи на червения килим и с кой самолет да фръкне до Брюксел. Останалото е въпрос на началници. Началниците са за това да учат президента какво да каже и къде да го каже. Само един президент се опита да мине без началници и нацията го отсвири. Вицепрезидентът го напусна и всички вкупом непотребни станаха. След него други такива грешки не допуснаха. Бойко каза крилатата фраза „Квот каже началника!“ и кротко сочи към небето, но той знае много добре кой му дърпа конците и кой му е началник.

 14. На комплексирания селтак желю началници не му трябваха. Той се опитваше да подражава и слушаше на всички.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.