Апелативен съд – Бургас потвърди присъда за побой над лечителка от гр. Нова Загора

Причина за смъртта на двамата работници в свинефермата в село Попина е остро отравяне със сероводород

Скарлет Йохансон се сгоди

Владимир Зеленски положи клетва като президент на Украйна

Премиерът Борисов: Машиностроенето прави от 25 до 30% от БВП на страната (ВИДЕО и СНИМКИ)

Арнолд Шварценегер нападнат с ритник в гърба (ВИДЕО)

68-годишен загина при пожар

29-годишен мъж е арестуван за побой над жена си в болница във Видин

Колеги на алпиниста Иван Томов: Беше добре подготвен за планината

Скандал на Евровизия: „Хатари“ от Исландия развяха палестински флагове в Тел Авив

Кредити за 91 милиарда лева раздали банките

Пиян скандалджия скочи на полицаи

Наденичките на Ути помагат на абитуриенти

Сигнал за бомба затвори Съдебната палата

Ешреф Реджеб, кмет на община Никола Козлево: Създадохме нов модел на социална политика

С грижа за деца и възрастни

За мен хората са най-важни. В община, която години наред е с най-голяма безработица в цялата страна и на практика с липсваща местна икономика, изглеждаше невъзможно да бъде провеждана каквато и да било социална политика. Към това трябва да се добави и тежкото финансово състояние, което заварих при встъпването си в длъжност преди година и половина. Оказа се, че общината е била ощетявана години наред. Но не се отчаяхме. Най-напред спряхме източването от общинския бюджет и така успяхме да увеличим собствените си приходи с близо 800 000 лева. Това за толкова беднa община като нашата е изключително постижение и позволи още в самото начало на кметския ми мандат да бъдат предприети конкретни действия за подпомагане на жителите от Никола Козлево и населените места.

Започнахме с детските градини и отменихме таксите. Вече повече от година в общината няма такси за ползване на детски градини. Това допринесе за увеличаване на посещаемостта и имаме близо 80 деца повече, които родителите могат да си позволят да доведат.

Общината прие решение да се отпуска еднократна финансова помощ в размер на 200 лв. при сключване на граждански брак. Подобна еднократна подкрепа отпускаме и за всяко семейство, което има новородено дете. Такава помощ даваме и в случай на погребение, за да облекчим разходите.

Тези помощи ги възприемам като човешки дълг спрямо моите съграждани, значителна част, от които живеят в много тежки материални условия. Това беше и причината да осигурим безплатни талони за хляб за всички наши жители, които са под прага на бедността. Предстои да се разгледат подадените заявленията и поне 1200 души ще получат купони на стойност 50 лв. Средствата за тази инициатива са от общинския ни бюджет, а за нея общинския съвет прие специална наредба.

Благодарение на рационалното разходване на бюджета успяхме да намалим с близо 40% такса смет и допълнително да дадем глътка въздух на хората.

Няма да забравя как при посещение в едно от общинските училища видях каква разлика има между децата – едни имаха спортни екипи, а повечето нямаха поради лошото финансово състояние на техните семейства. И за да няма подобна разлика, купихме и подарихме на всеки ученик в общината спортен екип. Успяхме да зарадваме близо 750 деца.

На големите християнски и мюсюлмански празници на всяко домакинство раздаваме от общината пакети с храни, независимо от етнос и религия.

По този начин ние в Никола Козлево разбираме социалната политика и вярваме, че най-важни са хората. Затова и ще продължаваме да им помагаме с каквото можем.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Da pık ot drugata strana kolko krades.tı pırvo ıdı ı se uchı da prıkazvas bılgarskı,v obstınata sıgorno ımate uchıtel po bılgarskı

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.