ЕVN променя временно графиците за отчитане на електромерите в планинските райони

Поради невъзможността на отчетниците на компанията през последните дни да стигнат до електромерите на клиенти в планинските райони на засегнатите области на територията на Югоизточна България, за част от абонатите ще се наложи временна еднократна промяна на редовните графици на отчитане, съобщиха от централата на EVN в Пловдив.

В резултат на това за едни клиенти отчитането може да е за по-кратък период от 31 дни, а за други по-дълъг в зависимост от конкретното местоположение на измервателния уред и кога е бил осигурен достъп до него. Целта е при следващото отчитане по редовен график да се възстанови нормалният ритъм на отчет до 31 дни.

Обстановката с електрозахранването в Югоизточна България, обслужвана от EVN, е нормална. С оглед на минусовите температури и евентуално влошаване на времето компанията остава в готовност за реакция в случаи на аварии. Като допълнителна мярка дружеството няма да извършва през тази седмица планирани ремонтни дейности по електроразпределителната мрежа. Такива дейности ще се извършват само при спешна необходимост с цел гарантиране сигурността на доставките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони