Жалба заради подвеждаща агитация подадоха в прокуратурата от ГЕРБ – Велико Търново

Сигнал до Районната прокуратура и жалба до Районната избирателна комисия във Велико Търново подадоха от предизборния щаб на ГЕРБ, заради подвеждаща агитация. Повод за това е лепенето на плакати на неучастващ в балотажа кандидат за президент, върху които допълнително е изписан призив да се гласува за Румен Радев.

img_20161110_154406Свидетел на лепеното на агитационните материали станал пълномощният представител на ГЕРБ Деян Хаджийски.

На 10 ноември, в района на кооперативния пазар във великотърновския квартал "Бузлуджа", е забелязан гражданин, който облепя обществени пространства с плакати на „Обединени патриоти – НФЦБ, АТАКА И ВМРО“, върху които е поставен допълнителен надпис „Гласувайте за генерал Радев“.

"При разговор с гражданина, който не се е представил, станало ясно, че лепи плакатите, след като те са му били предоставени с такива инструкции от трето лице, на име Владимир Пановски.

Уведомен е щабът на горепосочената коалиция, на който е предоставен и снимков материал. От там категорично заявяват, че нямат общо със случая", съобщиха от областното ръководство на ГЕРБ в старата столица.

В жалбата, подписана от представителя на ГЕРБ Деян Хаджийски се казва, че подобни действия, ако не са официално предприети от политическите формации, са нарушения, подвеждат и биха оказали влияние върху резултатите на изборите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика