Жалба може да остави без права временния кмет на „Младост“

Недоволният бивш пиар на района Петър Кърджилов сезира съда за избора на Румен Русев от Столичния общински съвет

В поредна административна каша е на път да затъне софийският район „Младост“ - недоволен от решението на Столичния общински съвет (СОС) да посочи Румен Русев за временен кмет, бившият пиар на администрацията Петър Кърджилов е подал жалба в съда. Той бе конкурент на Русев за поста.

Ако мотивите на Кърджилов бъдат уважени и започне дело, правата на Русев като ръководител на района ще бъдат замразени до произнасянето на магистратите.

Пред „Труд“ Румен Русев обясни, че е поискал среща с председателят на СОС Елен Герджиков, за да преценят какво да правят, ако този сценарий започне да действа.

„Труд“ потърси за коментар и Герждиков, който заяви: „Не мога да кажа до какво ще доведе това обжалване. Ние сме си написали в законово установения срок нашето становище пред съда и искаме предварително изпълнение - срокът за произнасяне по това становище е 3 дни. Днес то ще бъде изпратено. Ще видим какво ще постановят магистратите. Ако те приемат предварителното изпълнение на решението на СОС, жалбата на Кърджилов няма да доведе до нищо“.

Предварително изпълнение на решението на СОС означава, то да е в сила, дори когато има обжалване.

Ако съдебният състав не одобри становището на Съвета, то „Младост“ пак ще остане без ръководител и не е ясно как ще  функционира администрацията при положение, че няма кой да разписва документите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България