Румен Радев: От върховенството на закона зависи българите да вярват в държавата си

Цвета Караянчева събра бившите председатели на парламента в навечерието на Коледа

Започна рекултивиране на сметището на Пазарджик

„Канал Истанбул” ще бъде решен на търг Трасето между Черно и Мраморно море ще е 45 км

Автомобил на НСО е ударил 14-годишно дете

Вицепрезидентът: Възможност за достоен живот дължим на хората с увреждания

Американският Сенат прие с единодушие резолюция, признаваща арменския геноцид

Стачка спира междуградските автобуси

Пентагонът с бюджет за 738 млрд. долара

“Матрицата 4” с премиерна дата Участва и Нийл Патрик Харис

Министър Маринов: Италианските власти не знаят за кого са предназначени задържаните вагони с отпадъци

Рамадан Аталай, ДПС: Избрането на независим прокурор е извън правилата в момента

Искат 622 лева за почивка на Нова Година Със 137% нарасна търсенето на обяви за селски къщи по празниците

ЦИК си раздаде тайничко бонуси за добре свършена работа

Румен Радев: От върховенството на закона зависи българите да вярват в държавата си и да работят всеотдайно за нейното бъдеще

Жалба може да остави без права временния кмет на „Младост“ Недоволният бивш пиар на района Петър Кърджилов сезира съда за избора на Румен Русев от Столичния общински съвет

В поредна административна каша е на път да затъне софийският район „Младост“ – недоволен от решението на Столичния общински съвет (СОС) да посочи Румен Русев за временен кмет, бившият пиар на администрацията Петър Кърджилов е подал жалба в съда. Той бе конкурент на Русев за поста.

Ако мотивите на Кърджилов бъдат уважени и започне дело, правата на Русев като ръководител на района ще бъдат замразени до произнасянето на магистратите.

Пред „Труд“ Румен Русев обясни, че е поискал среща с председателят на СОС Елен Герджиков, за да преценят какво да правят, ако този сценарий започне да действа.

„Труд“ потърси за коментар и Герждиков, който заяви: „Не мога да кажа до какво ще доведе това обжалване. Ние сме си написали в законово установения срок нашето становище пред съда и искаме предварително изпълнение – срокът за произнасяне по това становище е 3 дни. Днес то ще бъде изпратено. Ще видим какво ще постановят магистратите. Ако те приемат предварителното изпълнение на решението на СОС, жалбата на Кърджилов няма да доведе до нищо“.

Предварително изпълнение на решението на СОС означава, то да е в сила, дори когато има обжалване.

Ако съдебният състав не одобри становището на Съвета, то „Младост“ пак ще остане без ръководител и не е ясно как ще  функционира администрацията при положение, че няма кой да разписва документите.

Още по темата

  1. В отговор на Иванчева Временният кмет на „Младост“ Румен Русев пред „Труд: Не съм бавил преписката на Ваклин Повикал е Петър Кърджилов на интервю за зам.-кметски пост, но това не му гарантира назначение

  2. Обновена „Младост“ с нов кмет за седмица Владимир Клисуров официално напуска районната администрация

  3. Обновена Изпълняващият длъжността подава оставка Без кмет остава пак район „Младост“ Владимир Клисуров нямал опит да ръководи администрацията

  4. Владимир Клисуров за оставката си: Не искам да съм пионка в тази политическа игра "Вярвам на колегата арх. Румен Русев, който според мен трябва да остане като кмет на район „Младост”"

  5. Live Владимир Клисуров подаде оставка, „Младост“ пак е без кмет

  6. Десислава Иванчева: Причината за акцията срещу мен е да бъда заменена със служебен кмет

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.