Жан-Клод Ван Дам благодари на България за спасяването на кученцето Рая (ВИДЕО)

Актьорът Жан-Клод Ван Дам публикува видео в официалния си профил във фейсбук, в което благодари на властите в България и Норвегия за щастливия край с кученцето Рая, което той спаси от евтаназия след призив в интернет. 

По думите му всичко, което е направено е било само и единствено за 4-месечната чихуахуа, а не за собствениците или някой друг. "В някои държави си взимаш куче за долар, например, и го прехвърляш без документи на друга държава, а след това правиш бебета с това куче и след това кученцата ги продаваш за 10 долара всяко. И така от този долар правиш сто долара. Така, ако вдинем цената на 20 доалра, се правят 200 долара", коментира Жан-Клод Ван Дам. 

Той повтори, че благодари сърдечно за щастливата развръзка на случая. Звездата заяви, че сме имали прекалено много проблеми на Земята и се надява, че незаконният трафик на животни ще намалее.

https://www.facebook.com/JCVDworld/videos/706377370230990

Известният актьор е публикувал още един пост вчера, в който благодари за спасеният живот на палето и на всички хора, които са подписали петицията и по този начин решението за евтаназията на Рая е отменено и тя ще бъде върната в България. 

https://www.facebook.com/JCVDworld/posts/10164412345940046

Малкото чихуахуа, продадено от българи на норвежци, бе спасено след апела на холивудската звезда. След обръщението на екшън героя, притекъл се на помощ на животното, което трябваше да бъде умъртвено в Норвегия във вторник, последва реакция на земеделския министър Десислава Танева и депутатката Десислава Атанасова от ГЕРБ, благодарение на което Рая е спасена.

БАБХ даде разрешение на норвежците чихуахуато да дойде обратно в България и да прекара 30 дни под карантина, каквито са правилата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България