Железничар почина след трудова злополука в Пловдив

Снимка: Архив

57-годишен служител на НКЖИ (Национална компания "Железопътна инфраструктура") е починал в нощта на вторник в Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив, където е бил приет след тежка трудова злополука.

Инцидентът с фатален край е станал във вторник след обяд между 15 и 15.15 часа в едно от халетата на Енергосекцията в Пловдив. Железничарят, който е бил електротехник, е бил затиснат между машина за ремонт на контактната мрежа и рампа за разтоварване, и е получил множество травми, несъвместими с живота - премазан таз, вътрешни увреждания на органите и др. Веднага след злополуката пострадалият мъж е бил закаран с линейка в КАИЛ (Клиниката по анестезиология и интензивно лечение) на УМБАЛ "Свети Георги" в хеморагичен шок вследствие на голяма загула на кръв. Въпреки направените му операции и усилията на лекарите няколко часа по-късно мъжът е починал в болницата.

За злополуката е уведомена Инспекцията по труда, а освен това е назначена комисия, която да разследва причините, довели до смъртен случай и фатален край на опитен служител на НКЖИ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони