Европейската транспортна комисия прие споразумението по пакета „Мобилност“

България е котенце, Хърватия – дракон

Владимир Путин назначи новото правителство на Русия (ВИДЕО) Ключови министри запазиха постовете си

Премиерът Борисов се срещна с президента на „Лукойл“ Вагит Алекперов

Бърза смърт идва от Китай Новият коронавирус покоси над 291 души

Президентите Румен Радев и Реувен Ривлин обсъдиха партньорството в иновациите, сигурността и добрите практики

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 22 януари 2020

150 милиона долара за „1917”

Зам.-председател на Комисията за финансов надзор подаде оставка

Тракийски университет привлича студенти с нови специалности

Шеф на разузнаването обвинен за теч на тайни (обзор)

Променят правилата за фирми за бутилки с газ Бензиностанциите с четири месеца за регистрация

Българското бебе, отнето от социалните в Германия, остава извън семейството си

Собственици на „Ролс Ройс” укрили 2,2 млн. лв. данъци

Тръмп тръгна на кампания от Давос

Жельо Бойчев: Моделът на управление на страната е изчерпан

Моделът на управление на страната е изчерпан. Нужно е обединение около няколко идеи, в дългосрочен план, за развитие на страната. Това каза пред БНР народният представител от ПГ на „БСП за България” Жельо Бойчев. Той добави, че БСП е в подготовка на алтернатива за развитие на страната и радикална промяна на социално – икономическия модел на управление на държавата, имайки предвид „Визия за България”.

„По отношение на системата на здравеопазването, ние имаме алтернатива за развитието му. Това, което ни се предлага от ГЕРБ не само не решава проблемите в сектора, напротив, потъваме още повече. И двата модела на Кирил Ананиев са грешни. Първият, за демонополизацията на НЗОК, не решава проблема, който извежда, че нямало пари за здраве, защото демонополизирането на касата не дава допълнително средства, а ги намалява. Тогава ще се стигне до ситуация да има здравни каси за бедни и за богати. Вторият модел, който се предлага, ще промени солидарния здравен модел и ще го направи застрахователен. Сега предлагат още 800 милиона за здравеопазването, без да са затегнали разходването на средствата”, каза Жельо Бойчев.

Според него, в момента, има бели петна на цели територии в България, където хората са затруднени, като достъп до здравеопазване, заради липса на болници. Това е и ограничение на конституционното им право.

По темата за хвалбата на премиера, че имало разкриваемост на контрабандата, Бойчев попита- къде са контрабандистите. Същевременно няма по-високи приходи от контрабандата. Според него, в момента, има тежка политическа криза.

Той коментира и протеста на майките на деца с увреждания- че е отвратителен опитът на правителството да противопоставя различни групи хора с увреждания- едни  на други.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. така е Бойчев, моделът е изчерпан. Руските партии в България не бива да управляват повече. Те направиха каквото можаха за Кремъл.

  2. Жельо,гладна кокошка просо сънува!!!

  3. Всеки в БСП и ДПС звучи като диктатор – абсолютно хвали партията си и абсолютно громи управляващия кабинет без никакви съмнения, точно затова БСП и ДПС ще стоят в опозиция докато не излязат от парламента. На всеки разумен българин му омръзна от диктатори и безпардонни управляващи идиоти.

  4. И тоя чака да паднат мъдете на коча…

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.