17-годишен катастрофира в дърво, колата му изгоря

Президентството: Извършена е нерегламентирана публикация в профила на държавния глава

Приход от 1,4 млн. лева от данъци планира Община Павликени

Д-р Красимира Иванова: Хепатит C уби баща ми, зарази се след кръвопреливане Системата за проверяване на кръвта да гарантира 100% нейната безопасност, призова сестрата на премиера Бойко Борисов

Проф. Божидар Димитров: Комунизмът у нас беше държавен капитализъм

Патриарх Неофит за македонската църква: Имаме консенсус по главните въпроси на бъдещото

Премиерът Борисов ще се срещне с чешкия си колега Андрей Бабиш

Дамаск осъди турската операция в град Африн

Цецка Цачева: Няма да се въвежда трети пол и да се признават еднополови бракове

Катастрофа затапи пътя за „Капитан Андреево“ край Харманли

Министър Ангелкова: Всички 5-звездни хотели са резервирани на 90% за летния сезон

Щурмови хеликоптер „Апачи“ се разби в САЩ Двамата пилоти са загинали

Турция праща и сухопътни сили в операцията в Северна Сирия

Пост на турски език се появи в профила на президента във фейсбук

„Ауди“ изтегля 127 000 нови автомобила заради проблеми с емисиите

Жельо Бойчев: Основни потърпевши от наличието на картел на горивата са българската икономика и обикновените хора

Жельо Бойчев забелязал липсата на парите.

„Темата за цената на горивата е една от най-чувствителните в българското общество. Основни потърпевши от наличието на картел в този сектор са българската икономика и обикновените хора”. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев от парламентарната трибуна.

Той подчерта, че до сега секторът три пъти е бил обект на анализ от регулаторните органи. „За съжаление до сега не се стига до конкретни действия. Дори 2011 г. КЗК излиза с констатация, че не съществува механизъм за определяне на стойността на отделните продукти, включително и на себестойността на вложения суров петрол в производството на автомобилни горива”, каза още той.

Бойчев уточни, че скоро новоизбраният състав на КЗК е излязъл с твърдението за убедителни доказателства за картел в сектора на горивата. Той подчерта, че анализът на КЗК е открил редица административни тежести и нормативни слабости, които пречат за навлизането на повече фирми в този бранш, за да има по-гъвкави цени. „Необходимо е Временна комисия да направи и конкретни препоръки и предложения за промени в нормативната уредба в сектора за горива. Удовлетворени сме от бързата реакция и включването на точка в дневния ред”, каза още Жельо Бойчев.

Проф. Гечев: Скандално е, че МФ не се интересува от няколко милиарда, които влизат в други каси, а не в тази на българския народ

„Проблемът за българската държава е сериозен, защото акцизите върху горивата са почти три пъти по-ниски, отколкото тези в една богата държава като Холандия”. Това заяви зам.-председателят на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ проф. Румен Гечев. Той поясни, че при положение, че крайната цена на горива в България е около средната на Европа, това означава, че стотици милиони левове не влизат в хазната на България, а в хазната на тези, които продават горивата.

„Скандално е, че Министерството на финансите не се интересува от няколко милиарда, които не влизат в касата на българския народ, а влизат в други каси”, коментира той. Според него българската държава трябва да промени законодателството така, че да има реална конкуренция, запазване на цените и промяна на структурите на цените.

Таско Ерменков: БСП ще подкрепи принципа на паритета, защото и ние искаме да носим отговорността за това, което ще бъде решено

„Удовлетворен съм, че Народното събрание намери тема, която да отговаря на интересите на обществото и да бъде признато, че това е тема на обществото, независимо, че беше инициирано от БСП”, допълни по темата народният представител Таско Ерменков. Той обясни, че в предложението не е посочен срок, защото БСП счита, че според това какъв обем информация ще бъде предоставен на комисията и какви изводи ще бъдат направени, тя може сама да си определи срока на работа. „БСП ще подкрепи принципа на паритета, защото и ние искаме да носим отговорността за това, което ще бъде решено”, каза още Ерменков.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.