Жельо Бойчев: Отстраняването на Корнелия Нинова от заседанието е безпрецедентно

Отстраняване на лидера на опозицията от заседанието в НС е безпрецедентно. Няма нарушение на правилника, има стенограма, да се цитира точния израз, който оронва институцията премиер, каза пред БНТ зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Жельо Бойчев.

Той заяви, че ще се поиска оставката на Димитър Главчев. Къде в Европа ще се изгони лидерът на опозицията от заседанието, коментира още Бойчев.

"Бойко Борисов каза, че има наркотрафиканти в парламента и поискахме просто премиерът да обясни своите думи, той не каза, че се разследват. Прави се опит за цензура, едва ли не се опитват в НС да казват на опозицията какво да питаме, какво да говорим, това е безпрецедентно, отнето е право на мнение", заяви Бойчев.

Няма да позволим председателството да бъде използвано като параван, на някаква индулгенция, ние всичките да се скрием зад него, каза Бойчев и коментира доклада на ЕК за България като провал.

"Докладът е провал, защото ГЕРБ настояваха да влезем в председателството със свален механизъм, изводите са, че докладът отчита, че нито един от проблемите не е решен", каза още зам.-председателят на ПГ на "БСП за България".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика