Жельо Бойчев: Трябва да покажем истината за състоянието на сектор "Енергетика", за да разкрием бомбите, заложени пред служебния кабинет

Ние сме длъжни да покажем истинската картина на състоянието в сектор „Енергетика”, за да стане ясно какви са бомбите и мините, които се залагат пред служебния кабинет. Това каза пред БТВ депутатът от БСП Жельо Бойчев.

Вчера левицата и енергийният министър в оставка се скараха по въпроса има ли опасност от режим на тока.

Бойчев отново цитира писмото от Електроенергийния системен оператор, в което се казва, че българската електроенергийна система е в състояние на тревога.

По думите му е редно да се каже, че електроснабдяването на българското население е  поставено под риск.

„В България се реализира търговски внос на електроенергия в рамките на 175 мегаватчаса, които покриват недостига на електроенергия в страната въпреки активирането на всички производствени мощности в страната”, отбеляза Бойчев.

Последно сме внесли електроенергия от Турция, посочи Бойчев. Защо България от лидер в региона се превърна в държава, която внася електроенергия, попита той.

Бойчев коментира и състава на бъдещия служебен кабинет и служебния премиер проф. Огнян Герджиков.

При този състав на служебния кабинет и този служебен министър-председател отпада обвинението, че БСП е редила служебния кабинет, изтъкна представителят на левицата.

По думите му с Герджиков президентът Румен Радев изпълнява ангажимент, който пое -  да бъде обединител на нацията и да работи против конфронтацията и напрежението в българското общество. „Герджиков е балансиран, спокоен човек. От него не може да се очакват нито реваншистки, нито конфронтационни политики”, посочи Бойчев.

Той определи служебния кабинет като балансиран, с професионалисти с добра репутация.

Той посъветва всеки служебен министър да направи проверка на реалното състояние на сектора, който поема.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България