Жена даде пари и злато на мними криминалисти

Снимка: Архив

Жена на 62 г. от град Нови пазар, Шуменско, стана жертва на телефонни измамници, които се представиха за криминалисти. За да им съдейства да заловят мошеници, тя хвърли през терасата не само спестяванията си – 250 евро и 400 лв., а и златни накити, съобщават от полицията. Толкова млада жертва отдавна не е имало, на обажданията се хващат най-често пенсионери по над 70 г., коментират запознати.

Към 16,20 часа в понеделник на домашния телефон на жената позвънил мъж, който се представил за служител на Криминална полиция. Обяснил, че правят акция за залавяне на измамници и са засекли, че нейният номер е попаднал в кръга на потенциалните жертви. Казали й да очаква обаждане в дома и наистина само след няколко минути позвънил мъж. Той започнал да отправя заплахи към нея, настоявал да подготви 35 000 лв. Веднага след това се обадил мнимият криминалист и жената повярвала на схемата. Предложили й да събере всички налични пари и ценности, да ги хвърли в ръцете на измамниците, за да могат полицаите да ги хванат с доказателства.

Малко след като се правила на полицейски сътрудник жената установила измамата и се оплакала на истинските униформени.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.