Ученици умуваха мото срещу СПИН

Осъдиха шуменец, пребил йеховист

Калоян Паргов: По Стратегията от 2011-а СО похарчи 630 милиона, а въздухът сега е 5 пъти по-мръсен

Общинският съвет Варна свиква сесия за Морската градина Местният парламент ще обсъжда предложението за референдум

БФС се хвали с 19,1 млн. лв. Бюджет

Делян Добрев: Питам Йончева отново – има ли нещо общо с чужди служби? (ВИДЕО)

Каракачанов изпрати 35-ия контингент в Афганистан с икона на Св. Георги

МЗ и областните болници се договориха за преструктуриране 200 млн. лв. са общите задължения на държавните болници, 57 млн. са вече просрочени

Хасковлията, който уби жена си от бой, вече е обвиняем Грозят го от 3 до 12 години затвор

НВУ ще подготвя кадри за управление на въздушното движение Атрактивната специалност е разкрита по договор между военния ВУЗ и РВД

Дават общинско жилище на вдовица без дом

Алианц заема водеща позиция в животозастраховането

По 20 000 лв. глоби за наркопроизводители

Уседналост до школото дава предимство на първолаци

Почти три години след трагедията Варненският окръжен съд реши: Три години затвор за гинеколог, причинил смъртта на бебе

Жена осъди застраховател, не признавал участието й в катастрофа и травмите й

Пострадала при катастрофа осъди застраховател, отказал да я обезщети, след като лекарите установили счупване на ребрата й чак 45 дни след инцидента, а полицията не вписала името й при произшествието, нито отбелязала, че има пострадали.

Със свидетели и документи 70-годишната жена от Търговище доказала, че е била в катастрофиралата кола, както и последвалите здравословни проблеми, които продължавали. Така застрахователят й дължи близо 13 000 лева.

Пътният инцидент е станал на 26 декември миналата година в района на котелското село Тича в посока Омуртаг. Жената пътувала с още трима в разградски „Форд Мондео” със застраховка „Гражданска отговорност”. Компанията се прибирала от Бургас, където гостували. Водачът С.Х. загубил контрол и се блъснал в „Хонда”.

Най-тежко пострадала възрастната жена. Била извикана полиция и линейка, но ранената отказала да я карат в Котел. Извикали кола от Търговище и тя отишла в местния Център за спешна помощ. Там установили счупване на китката, контузия на гръдния кош и проблеми с дишането, рана на крака, коланна травма, започваща от дясното рамо и други. Правили й изследвания и рентгенови снимки, но не хванали счупването на ребрата. Жената продължила да се оплаква от болки в дясната гръдна половина, затруднено и отслабено дишане. Накрая установили, че имала и две счупени ребра. Три месеца след инцидента непрекъснато била на болкоуспокояващи. В резултат на катастрофата  изпитвала силен стрес, а раната на лявата подбедрица още била отворена. Счупената ръка пък била отточна и болезнена, като страданията продължавали и към момента.

Експерт заявил пред съда в Търговище, че контузията на гръдния кош е от поставен предпазен колан. Според него най-трудни за разчитане били рентгеновите снимки на гръден кош „и даже и рентгенолозите или лекари без специалност трудно могат да се справят”. Вещото лице заявило, че счупването на  V и VІ ребро може да се установи дори 5-6 месеца след това, щом продължавали болките и проблемите с дишането..

Съдът категорично е потвърдил и оспореното от застрахователя участие на жената в катастрофата, ползвайки свидетели и фиша от спешна помощ от Котел, където били записани имената и оплакванията й.

На тази база Районният съд в Търговище постанови застрахователната компания да плати на пострадалата жена 12 000 лева обезщетение за неимуществените вреди, вследствие на телесни увреждания. Тя й дължи и 970 лева за разходите за адвокат, съдебни такса и експертиза.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Търговище.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.