Жена отвела в Лозница 5-годишното момиченце от Търговище

Снимка: Архив

Досъдебно за противозаконно лишаване от свобода е образувано в полицията в Търговище по случая с изчезналата 5-годишна А., в чието издирване в петък вечерта се включиха стотици граждани. Както „Труд” съобщи, детето се оказа в Лозница.

То било заведено в полицията там от мъж, който го закарал в съседната общината с колата си. Шофьорът качил детето, което било с жена от Търговище. Мислел, че е нейно. По-късно разбрал, че тя го е прибрала от улица в Търговище. Това го притеснило и той отишъл в полицията. Този разказ на събитията от петък вечерта, споделиха близки на изчезналото дете в социалната мрежа. „Труд” получи потвърждение на версията, но към момента няма официална информация.

Има съмнения, че жената, която е прибрала А. от улицата, е с психични проблеми, но това ще се уточнява тепърва с назначаването на експертизи.

Сигналът за изчезналото дете е подаден в полицията в Търговище към 22 часа в петък, след като близо час преди това А. изчезнала от площада пред читалището. Там тя била с майка си и кака си. Детето се залутало и решило да си тръгне само към вкъщи. По пътя било спряно от около 40-годишна жена, която го заговорила и то споделило, че иска да се прибере, но  у дома няма никой. Жената го взела със себе си, а после го качила на колата на мъжа от Лозница. Към момента няма обяснение на поведението й.

Към 1 часа, в разгара на тоталната паника, обхванала Търговище, при която стотици граждани хукнаха да претърсват улиците, заедно с полицията и пожарната, се получил сигнал, че А. е в управлението в Лозница.

Детето било спокойно и приело разходката без тревога. Когато го върнали на майка му, също не показало на безпокойство. Въпреки това ще бъде насочено за работа с психолог.

Мъжът и жената от Лозница се разпитват. Няма информация дали ще бъдат задържани. От Районна прокуратура съобщиха, че ще преценят дали се касае за отвличане. Ако има такива данни, ще дадат случая на Окръжна прокуратура.

Издирваната в невижданата в Търговище акция А. имала по-големи брат и сестра. Майка й работела в заведение за хранене, а бащата бил зад граница.

Полиция, роднини и познати продължават да благодарят на всички, които тръгнаха по улиците да търсят детето. Стряскащата вест се разпространи по улиците и социалната мрежа. Хората почнаха да си звънят и да излизат посред нощ да обхождат район по район, заедно с униформените. Три пъти полицаи са проверявали и цялото протежение на река Врана, в ужас детето да не е паднало в бетонното корито.

Такава тревожна нощ не е имало много отдавна в Търговище, както и невероятна солидарност  и съпричастност между хората.

Работата по изясняване на случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България