Жена отмъкна над 112 000 лв. от мъжа си за залози

Парите били събирани за лечение на детето им

Шуменка отмъкнала над 112 000 лв. от съпруга си, жената участвала в онлайн залози и била разкрита от полицията. Парите от продадени имоти и други постъпления били събирани за лечение на 2-годишното им дете в Турция, обяснило семейството пред полицаи.

Сагата започнала през октомври м.г., когато в полицейското управление в Шумен е приет сигнал от 33-годишен мъж за кражба на 90 000 лева от частен дом на ул. “Седма“ в града. Не били установени данни за насилствено проникване в имота. Иззети са дактилоскопни следи, но те водели към хората, обитатели на жилището. Проведени са множество разпити, между които и на лица, посочени от потърпевшия. Подозренията падали върху съседи и казусът дори бил разнищван в тв.предаването "Съдебен спор". Имало претенции и критика към работата на полицията и прокуратурата, помнят разследващи.

На 27 януари в районното управление в града е получено съобщение за нова кражба от същото жилище, този път на 22 300 лева от метална каса.

Работата продължила по няколко версии за кражбите. За разплитане на случая помогнала открита регистрация в сайт за онлайн залагания на съпругата на мъжа. Криминалисти насочили вниманието си към жената, която е на 33 г. Изискани са документи от различни банкови институции, от които станало ясно, че тя е  залагала големи парични суми. Установено било, че за една година е направила залози в размер на 140 065 лева. При последвали разпити, включително и пред съдия признала, че извършила кражбата на двете парични суми, съобщават от полицията. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право