Жена с три деца измами кандидат за свекър

Майка на три деца от шуменско село успя да заблуди мъж от Азербайджан, че е млада мома за женене, а само за дни той й превел над 2 270 евро. Измамата станала през ноември 2020 г., а сега Районният съд в Шумен е осъдил Р.С. на 1 година затвор при 3-годишен изпитателен срок. Магистратите са сметнали, че това наказание ще бъде достатъчно въздействащо върху жената и предупредително за обществеността.

През месец ноември 2020 г. жената, която не работела, но имала намерение да се запознае и осъществи контакт с лице, което да въведе в заблуждение, се свързала, чрез мобилното приложение „Уатсап" с Р.М. от Азербайджан. Разговорили се на турски език и словоохотливата нашенка обяснила, че си търси съпруг, че е туркиня, но от дете живее в България, родителите й били загинали в катастрофа, но я отгледала баба й.

Чужденецът обяснил, че не му се жени, но има син и й предложил, ако е съгласна, да отиде при тях да се опознаят. От този момент започнало "източването" на доверчивеца. Нашенката поискала пари за нов международен паспорт, после и за два самолетни билета, след като валидността на първия изтекла. В друг разговор, когато уж вече пътувала, пояснила, че граничните власти я спират, защото няма пари за мито за златните си бижута.

В един момент мъжът казал, че няма повече средства и жената прекъснала комуникацията. От 19 до 30 ноември чрез система за бързи парични преводи в две заложни къщи в Каолиново и Шумен обаче, били постъпили десет негови превода за жената за общо 4 441 лв. По сигнал измамницата била издирена, а сега е и наказана. Наложената условна присъда подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право