Жените луднаха по Степан Хаусер

Лола Астанова отрече да има връзка с виолончелиста.

Секси виолончелист покорява сърцата

Най-следваният хърватин в Инстаграм още не се вижда семеен и с деца

Елтън Джон го кани в шоуто си заедно с партньора му от дуото 2Cellos

Макар Хърватия да е прочута с футбол, море и изискана кухня, най-следваният представител на нацията в Инстаграм е... виолончелист. Това е 34-годишният Степан Хаусер, познат и на българската публика като едната половина от музикалното дуо 2Cellos. Доскоро той се изявяваше на сцената заедно със словенеца Лука Шулич, с него изнесоха и три концерта в България, единият от които напълни зала „Арена Армеец”.

Двамата виолончелисти се познават от много години. Посещават едни и същи майсторски класове, явяват се на конкурси. След това Лука заминава да учи във Виена, а Степан - в Лондон. Срещат се отново и правят общ запис, който пускат в Ютюб. Ефектът е поразителен - над 3 милиона гледания само през първите две седмици. Така се понася славата на сформираното като на шега музикантско дуо, която ги отвежда при сър Елтън Джон в Лондон. Той ги кани да бъдат част от шоуто му за няколко години. 2Cellos подписват договор със „Сони”, издават четири албума и непрекъснато концертират. Стават известни и отвъд океана благодарение на телевизионната водеща Елън де Дженерис.

От миналата година двамата приятели се изявяват самостоятелно. Причината е, че Лука Шулич вече е семеен, с две деца, и иска да забави темпото. Степан Хаусер обаче е неуморен. Дори по време на най-строгата карантина в края на април тази година съвсем сам изнесе концерт в празната Арена в родния си град Пула, който се превърна в най-посещаваното онлайн събитие. Той може да свири по 12 часа на ден, пътува, прави записи и намира време да флиртува в социалните мрежи.

Инстаграм е пълен с негови закачливи снимки, на които, разбира се, музикантът е със своето виолончело - инструментът, който удивително наподобява женско тяло. Хаусер пуска свои фотоси от различни държави, на морския бряг, в планината. На някои е бос, на други - по шорти или с костюм, според настроението му. Винаги обаче е секси, усмихнат и изпращащ целувки.

Цяла серия от снимки показва загадъчни девойки, седнали в скута му, докато свири. Заради артистичните му изяви в социалните мрежи и заради музиката му, разбира се (той често пуска записи на свои изпълнения в Ютюб), жените буквално са луднали по него. Виолончелистът има милиони последователи в Инстаграм. Въпреки това Степан Хаусер е самотен - не защото не му върви в любовта, а защото така иска. Казвал е в интервюта пред хърватски медии, че още не се вижда като семеен мъж с деца, че целува, но е свободен като птица. Неговата голяма любов засега е музиката.

В живота му все пак има поне една сериозна връзка - с момиче на име Йелена Розга, с която стигат до годеж, но не и до сватба. Общите им снимки още живеят в мрежата, но двамата се разделят. Степан не иска да се обвързва сериозно, предпочита честите, но мимолетни романси. Миналата година му приписваха връзка с пианистката красавица Лола Астанова. Двамата изнесоха концерт в София през декември, което затвърди подозренията, че между тях има нещо повече от музикално партньорство. Лола Астанова обаче каза, че двамата гледат по много различен начин на живота, за да са заедно извън сцената.

Степан Хаусер пък споделя в хърватското издание на „Стори”: „Моята идеална приятелка трябва да бъде женствена, нежна, крехка, срамежлива и да мирише приятно. Да бъде плаха като фея, непокварена и позитивна като ангел”. В същия момент добавя, че е абсолютно безкомпромисен и няма да пропилее времето си за нейните игри и промени в настроението, за емоционално изнудване, несигурност, хленчене, съмнения...
Очевидно красавецът знае цената си и има твърде високи изисквания към нежния пол. Може би затова така често се снима самотен, с развети коси и със своята единствена любима - виолончелото.

Коментари

Задължително поле