Мишел Бачелет: Глобалното затопляне може да предизвика кризи в сферата на човешките права

Трансджендър лудост в Холивуд

Кола се преобърна и падна в коритото на Старата река в Казанлък

Москва вдига ракетен купол над Арктика

Жълт код за мъгла в 13 области утре

Две деца и двама възрастни с опасност за живота

Премиерът Борисов: Винаги съм щастлив, когато има добри данни за българската икономика

България е 52-ра по човешко развитие Лидери сме на Балканите, изпреварваме и Турция

Нараства интересът към къщи край Бургас Най-скъп е кв. “Братя Миладинови”

Две деца пострадаха при челен удар в Шумен

Запечатват заведения на фирми бушони Трупат задължения за 1-4 млн. лв., но не ги плащат

Изкуствен интелект довършва 10-ата симфония на Бетховен

Отцепиха улица във Варна заради изоставен предмет

Може ли да ми забранят да ползвам неплатен отпуск?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 10 декември 2019

Жените-социалистки обсъждат „Визия за България“ на семинар във Велико Търново

Жени-социалистки от областите Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен и Русе идват в старата столица за да обсъдят „Визия за България“. Това ще се случи на семинар, който ще се проведе в събота.

Встъпителни думи и приветствия ще отправят председателката на обединението на жените-социалистки Катя Николова, народният представител Весела Лечева и общинският председател на БСП Стефан Стефанов.

Първата тема на семинара, която ще бъде обсъдена, е участието на жените-социалистки в подготовката на местните избори. За реализация на повече жени в местната власт като кметове и общински съветници ще говори народният представител Дора Янкова. Тя е заместник-председател на Комисията по регионално развитие, благоустройство и местно самоуправление, както и заместник-председател на НС на Обединението на жените-социалистки.

Във втората сесия на семинара ще се разгледат политиките в здравеопазването и образованието в полза на гражданите на България, залегнати във „Визия за България”. По темата ще говори народният представител проф. Анелия Клисарова, която е бивш министър и настоящ заместник-председател на Комисията по образование и наука.

Семинарът ще завърши с представяне на проекта на Обединението на жените –социалистки от област Габрово ”Свят без насилие и зависимости”. Презентацията ще бъде направена от народният представител Кристина Сидорова, която е заместник-председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.