Жени Джаферович разкрива тайните на грима

Утре в мол “Пловдив Плаза” популярната инфлуенсърка показва как да направим вечерна и ежедневна визия Жени Джаферович е успешен гримьор и инфлуенсър, работи за редица продукции и има хиляди последователи в социалните мрежи.

Мастърклас за любители и професионалисти в Пловдив

Събитието започва от 17 часа, с вход свободен

Популярната инфлуенсърка и гримьор Жени Джаферович ще бъде водещ на специален грим мастърклас утре в мол “Пловдив Плаза”. Събитието е с начален час 17 и е насочено както към професионалисти, така и към напълно начинаещи, а Жени подробно ще разкрие тайните на перфектния макиаж.

“В София правя курсове по самогримиране и много пъти ми се е случвало хора от други градове в страната да искат да отида и при тях. Физически няма как да изнеса цялото студио и затова решихме да направим този мастърклас, по покана на “Пловдив Плаза”. Ще направя демонстрация на две визии - един по-лек и ежедневен грим, който може да се трансформира във вечерен, елегантен грим. Това ще бъде събитие с практически полезни съвети. Ще обясня всички стъпки бавно и последователно, така че да разберат хората как се прави гримът”, разказа пред “Труд” Джаферович.

Интересът на Жени към грима се заражда по-сериозно преди пет години, а днес вече е един от водещите гримьори, работи за различни продукции и има огромна фенска маса, която следи съветите є в социалните мрежи.

“След като се роди синът ми Бобо реших да започна да се занимавам професионално с грим. Преди това досегът ми с него е бил по-скоро от другата страна - мен са ме гримирали, но винаги ми е било интересно. Рисувала съм много, занимавала съм се и с бижута - работата в детайли никога не ми е била чужда, дори всички приятели около мен ми казваха, че един ден трябва да започна да се занимавам с това. Но за мен като спортист, плувец с двуразови тренировки е било почти немислимо да си сложа грим в ежедневието. Но ми се случи по-късно”, сподели Жени.

Тя вярва, че в забързания свят, в който живеем, понякога само едно червило може да ни оправи настроението.
Затова и планира скоро да поднови обученията за грим в студиото си в София, които са прекъснати заради пандемията.

“От септември, ако ситуацията го позволява, смятам да ги направя в по-малък формат - не по осем човека, както досега, а по четири. Така ще има достатъчно разстояние, всеки ще ползва собствени продукти, за да няма никакви проблеми и притеснения”, каза Джаферович.

На въпроса задължително ли е за се използват по-скъпи продукти в грима, за да постигнем добър резултат, Жени отговаря: 

“Зависи от самите продукти - има много хубави неща, които са по-бюджетни и могат да се намерят в дрогериите, но трябва да се подбира внимателно, защото може да се появят алергични реакции или други проблеми от нискокачествени продукти. Важно е и да се залага на по-хубави почистващи продукти, съобразени с типа кожа”, сподели Жени.

Тя подчертава, че именно правилната и редовна грижа за кожата, хидратацията, както и хубавата слънцезащита е най-важното за един добър грим, защото ако кожата е в лошо състояние, няма да изглежда добре и с най-скъпите продукти отгоре.

Коментари

Задължително поле