Жени Калканджиева: С Тачо пак сме заедно

Моят фаворит във "ВИП Брадър" е Миглена Ангелова - хареса ми, защото има характер, признава шестата по красота в света

Евгения Калканджиева е президент на модна агенция "Визаж моделс груп". Тя е носителка на титлата "Мис България 1995" и през същата година се класира на шесто място в най-престижния конкурс за красота - "Мис Свят", който тогава се провежда в Сън сити, Южна Африка. Рекламно лице е на модна къща "Жени стил", на "Арома колор" и др. В момента се изявява и като коментатор в риалитито "ВИП Брадър".

- Жени, заварвам те в офиса в трескава подготовка за голямо ревю. Какво ще е и кога ще бъде?

- Ревюто, което сме нарекли "Сикрет", ще бъде в "Парадайс център" на 17 ноември. В него ще участват много фирми за бельо и облекла. По моя идея в ревюто ще се изявят и момичета, които никога не са се качвали на модния подиум. Кастингът ще е на 13 ноември от 14 ч. на първия етаж на "Парадайс център". Лично аз ще ги обуча за тяхната първа изява. Три от тях ще получат безплатна фотосесия. Така избраните момичета ще имат шанса да станат модели.

- По какъв критерий ще бъдат избрани тези момичета?

- Външният вид е водещ, но ще търсим и интересни лица. Разбира се, момичетата трябва да са високи над 1,72 м, да са дисциплинирани и амбициозни - ние ще ги научим как да вървят и какво сценично поведение да имат.

- Жени, ти си сред коментаторите на "ВИП Брадър", с Евгени Минчев почти сте на едно мнение, има ли между вас някаква предварителна договорка?

- Не си права, невинаги сме на едно мнение, дори преди да излезем в ефир, спорим още в гримьорната. Всеки от нас е бил и на различно мнение. Ние като коментатори не сме били пристрастни, разискваме това, което виждаме като постъпки и действия от страна на съквартирантите. А крайният избор, разбира се, е на зрителите.

- През една от вечерите, когато излезе да коментираш, впоследствие се разбра, че малко преди това майка ти е починала. Ти обаче се държа много мъжки и по нищо не пролича, че върху теб се е стоварила голяма трагедия. Как успя да се справиш?

- Мога да кажа, че в известна степен "ВИП Брадър" ми помогна да не се отпусна. Държеше ме и детето ми, пред което сдържах всичките си емоции, защото синът ми Георги много обичаше баба си. От друга страна, ме стегна и моят професионализъм - работя ли, нещата трябва да стават, както трябва. Дори не исках да казвам на колегите си, че мама е починала, защото щях да получа много съболезнования, а това още повече би ме разстроило. Това е животът, колкото и да плаче човек, не може да върне близките си хора от оня свят. Аз вярвам, че майка ми е доволна от това, че продължавам да работя и вървя напред. Сега например аз ходя на гроба й сама, поплаквам си, споделям нещата, които трябва да знае за мен. Освен това смъртта й беше шок за нас, тя имаше проблеми с очите, но нищо не предвещаваше внезапната й смърт.

- А какво отношение имаш към "Биг Брадър"?

- Аз обичам "Биг Брадър", независимо че много хора уж са против него, а са наясно какво става вътре - значи го гледат, но необяснимо защо се пазят да признаят публично това. Риалитито поставя пред изпитания участниците и в него прозират или излизат на преден план техните характери. Предизвикателствата са много, знаете, че лично ги преживях, когато и аз бях във формата. Някои от участниците си тръгват обидени от него, сякаш риалитито им е виновно, че са лъснали недостатъци от техните характери. Няма нещо, което да е показано на екрана, и то да не отговаря на истината.

Проф. Лъчезар Филипов:

Извънземните идват до пет години

Те са технологично много по-развити от нас и вероятно имат съвсем различна философия на живот, предполага астрофизикът

- Г-н Филипов, ако доскоро да се говори открито за извънземни беше тема табу, то днес всички богати държави инвестират средства в опити да се установи контакт с тях. Как си обяснявате този факт?

- Честно да ви кажа, все още не се признава официално, че има други цивилизации, но в същото време ние търсим екзопланети, дават се огромни суми за създаване на апаратури за търсене на планети с подобен на нашия климат. На конференцията, която проведохме преди дни в София, пристигна Стан Фридман, 87-годишен професор по ядрена физика, който е един от последните учени, занимаващ се официално с изследването на катастрофата на НЛО в Розуел, щата Ню Мексико, САЩ. Той е работил и дълго време в Зона 51, която се отричаше от американските власти. Но след възникването на т.нар. спътников шпионаж тя вече не може да се скрие. Работил е и в инициативата на Рокфелер, който налива огромни средства, за да обсеби цялата информация, свързана с НЛО.

- Кои части на света най-често са посещавани от извънземни?

- В Норвегия от '82-ра година насам се изучава т.нар. Зона Хесдален. Тези изследвания официално се финансират от норвежкото правителство. Там се наблюдават аномални светения, т.е. появяват се подобни на светулки летящи обекти, след тях се виждат НЛО-та, после отново светлина, и НЛО-то изчезва. В момента там работят много хора от цял свят и норвежките колеги вече говорят твърдо за някакъв елемент на портал. Нещо става там, но защо само в тази зона, никой не може да каже. Установено е, че преди много години там е живял силно изолиран народ, който се е появил изведнъж и изведнъж е изчезнал, без да остави никакви сгради и паметници. Никакви документи няма след тях. За милионите години, от които са открити артефакти от посещения на извънземни в Китай, Египет, при маите, във Вавилон, Персия и в Европа, е сигурно, че те не са агресивни спрямо човеците.

- С каква цел са били техните посещения на Земята?

- Те много пъти са се опитвали да ни помогнат и са оставяли следи в нашето съзнание, че някой е дошъл на Земята с много по-голям опит и по-големи знания, а ние, с нашия елементарен манталитет, сме го обожествявали. Пример мога да ви дам с маите, които са събирали злато в Латинска Америка, защото са видели, че то е било необходимо на извънземните. Оттогава този благороден метал се добива в пещери и се трупа не защото маите са търсели съкровища, а за да го предоставят на боговете, когато се върнат. След като европейците започват да го обсебват, златото придобива друга стойност. Това не е метал, който може да се използва за други нужди, тъй като е мек. Но явно в електрониката и в корабите на извънземните е бил нужен. Знаем за персите, че там е имало много жестоко развита цивилизация. Ние досега не сме наясно с принципа на действие на пирамидите. Мислехме, че те са само в Египет, но се оказа, че пирамиди има по цялата земя и те имат някакво конкретно предназначение. Но ако навремето извънземните са идвали при папуаси с ниска интелигентност и те не са могли да ги разберат, ние сега сме грамотна цивилизация и ще можем да възприемем до голяма степен това, което ще ни се каже и ще ни бъде предадено като информация.

- Вие сте убеден, че те са много по-интелигентни и напредничави от нас?

- Аз считам, че една цивилизация, която може да прелети просторите на Вселената, е свръхразвита и няма нищо общо с нашия умствен потенциал. Ние самите не знаем как го правят това придвижване, защото според законите на физиката, която ние изучаваме, 300 000 км в секунда е лимитът за скорост на едно тяло. А това е скорост, която във Вселената не работи. Явно начинът на придвижване е тотално различен и непознат за нас. Второто нещо е, че една цивилизация, която е на 100-200 хиляди години, а може би дори на милиони, е прескочила тези фатални рубикони, пред които ние сме изправени в момента. Тя е намерила начин да реши проблемите си - екологични, социални, икономически.

Парче на Андреа се върти в Дубай

"Дойче веле" интервюира Слави Трифонов

Шарън Стоун изглежда по-млада от малката си сестра

Боговете са долетели от Сириус

ТЕЗИ И ДРУГИ ЧЕТИВА - В "ЖЪЛТ ТРУД" ОТ 9 НОЕМВРИ!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл