Жерар Пике отстъпва децата на Шакира

Колумбийската поп дива има сериозни финансови проблеми.

Ще получи 400 хиляди евро и самолетни билети

Съдят певицата за укриване на данъци

В началото на това лято стана известно, че певицата Шакира и футболистът Жерар Пике са се разделили. Причината е, че тя го хвана в изневяра. Слухове за забежките на спортиста имаше още от самото начало на отношенията им, но всички смятаха, че особено след раждането на двама синове семейството ще укрепне.

То все пак оцеля 12 години, но на Шакира изглежда вече є е писнало от неверния є съпруг. Нещо повече, тя заяви, че ще вземе момчетата в САЩ и иска пълно попечителство над тях. Отначало Пике не беше съгласен те да заминат и дори се опита да є забрани да извежда децата от Испания, но сега нещата са се променили. За това вероятно е допринесла заканата на певицата, че ще извади на показ такива подробности от личния живот на футболиста, че той никога няма да може да възстанови репутацията си. Неотдавна папараци снимаха Шакира на плаж с двете момчета в Мексико. Пике, осъзнал грешката си, няколко пъти се опитва да се сдобри с нея, но засега тя общува с него само чрез адвокати.

Скандалът с изневярата се отрази негативно на кариерата на футболиста. В “Барселона” не са доволни, че Пике привлича вниманието върху себе си и се занимава с момичета, вместо да се съсредоточи върху тренировките. Въпреки че няма сериозни забележки относно играта му, той вече не е такъв виртуоз, какъвто беше по-рано. Ако нещата продължат така, го чака резервната скамейка и понижение на хонорарите. През лятото на 2023 г. клубът е длъжен да му изплати около 40 млн. евро, но при сегашното положение от “Барса” не смятат, че футболистът струва такава баснословна сума.

Както съобщава испанският вестник Marca, Пике вече е склонен да даде съгласие децата да живеят в Маями, но има две условия. Първото е всяка година да получава пет самолетни билета от Испания до САЩ и обратно, разбира се - в бизнес класа. Второто е Шакира да му даде 400 хиляди евро за покриване на дългове. Не се уточнява за какъв дълг става дума.

Междувременно колумбийската певица има сериозен проблем с финансовите плащания. Испанската прокуратура е поискала присъда от осем години затвор и глоба от 23 милиона евро за Шакира по дело за укриване на данъци - споменава се сумата от 14,5 милиона евро.

“В петък прокурорите повдигнаха обвинителен акт срещу Шакира с искане колумбийската певица да бъде осъдена на осем години и два месеца затвор за шест престъпления срещу държавната хазна”, съобщи испанското издание на El Pais.

Според данъчното законодателство в Испания, ако физическо лице прекарва повече от 183 дни в страната, тогава то се счита за данъчно пребиваващо, т. е. дължи данъци. Шакира заяви, че през посочения от прокуратурата период е прекарала по-голямата част от времето си на Бахамите, но разследването успя да докаже обратното. В следващите седмици съдът в Барселона, който разследваше случая, ще се произнесе за началото на съдебните заседания.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица