Жертвите на автомелето край Богданица се оказаха пет, всичките от близкото село

Жертвите на зверската катастрофа с лек автомобил "Мерцедес", която стана днес около 16.20 часа в близост до разклона за село Богданица на пътя Поповица - Асеновград, се оказаха пет, а не четири, както бе предварително съобщено от Областна дирекция на МВР.

Загиналите са две жени и трима мъже, като двама от тях са и семейство. Всички са от близкото село Богданица и се връщали от работа от Поповица, където работели в местната мандра, произвеждаща сирене и кашкавал с марка "Елит". Мерцедесът, с който са пътували, се е движел с доста над разрешената за този участък от пътя скорост, като петимата са се прибирали в селото от казино в Асеновград, а не от работа, твърдят техни близки.

Причина за смъртта е движение с несъобразена скорост, заради която колата е излязла от пътното платно, преобърнала се е и се е ударила последователно в няколко дървета, докато се е търкаляла. Телата на петте жертви са размазани и пристигналите на местопроизшествието пожарникари и полицаи ги вадят буквално на части. И петимата загинали са от ромски произход, като единият от тях - 23-годишният Ангел, оставя пет деца сираци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България