Жертвите на бурите в САЩ достигнаха 21 души

Лошото време продължава да създава проблеми в Съединените щати. Жертвите на бурята, преминала през южната част на страната, вече са 21.

Ураганните ветрове, придружени с проливни дъждове, доведоха и до проблеми с въздушния и железопътния транспорт, предизвикаха наводнения и прекъснаха подаването на ток в няколко щата, информира БТВ.

15 от жертвите са в Южна Джорджия. В югоизточната част на страната се съобщава за 39 торнада, образували се през уикенда.

Рекордни валежи бяха регистрирани в Калифорния. В наводнения там загинаха четирима души, а други трима са в неизвестност.

Силен циклон с проливни дъждове се стовари вчера и върху североизточните щати. По време на вечерния час пик бяха спрени някои влакове между Ню Йорк и части на Ню Джърси заради прекъснати електропроводи. Отменени бяха около 70 полета на американски компании и беше нарушена работата на летищата в Ню Йорк.

Службите за извънредни ситуации в Ню Йорк предупредиха, че скоростта на вятъра може да достигне на моменти до 97 км/ч. Има опасност от наводнения заради обилните валежи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка