Жертвите на снеговалежите в Китай се увеличават

Силните снеговалежи и леденият дъжд са довели от 2 януари насам до гибелта на 21 души в редица централни и източни провинции на Китай. Това съобщи за агенция Синхуа китайският Държавен комитет за ликвидиране на последствията при бедствия и аварии.

В плен на стихията през последните няколко дни се оказаха провинциите Шанси, Цзянсу, Анхуей, Хънан, Хубей, Хунан и Шанси. Общият брой пострадали в една или друга степен от снеговалежите жители в тези райони е над 2,3 милиона души, предаде БТА.

В засегнатите от студа и снеговалежите провинции се наблюдават прекъсвания на електроподаването и водоподаването. Заради снега и поледиците е ограничено или затворено движението на автомобилния и железопътния транспорт по редица направления.

Местните власти бяха принудени да евакуират от пострадалите райони приблизително 3700 души, а около 14 000 души се нуждаят от спешна хуманитарна помощ. Снеговалежите доведоха до рухване на около 700 жилищни постройки, а общият размер на преките икономически щети възлиза на над 5,5 милиарда юана (846 млн. долара).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия