Жертвите, прегазени на спирка: Шофьрът караше срещу нас все едно, че не сме хора. Обръщаше и повтаряше отново

Снимка: Pixabay

Седем души са пометените от пиян шофьор на автобусна спирка в разградското село Лудогорци. След като блъснал хората, 49-годишният водач се върнал още два пъти, за да ги прегази отново. Потърпевшите са с различни наранявания, а нападателят е в ареста. Срещу нападателят е започнало разследване за едро хулиганство с МПС.

Пострадалите разказаха, че са били на спирката и чакали автобус. Никой от тях не подозирал какво ще последва.

”Пиян шофьор с лека кола кара срещу нас, ние седем човека бяхме, жената изпращахме на Турция и дъщерята, и другите две сестри. И тях ги изпращахме, нали седем човека, ей тъй кара срещу нас, обърна пак, все едно, че не сме хора”, казва Бейтула Билял, потърпевш от инцидента.

Шофьорът обръща и пак повтаря, пак повтаря и тъй падаме под колата, казва Бейтула Билял.

Много се изплашихме, как няма да се изплашим, ние треперим, викаме елате да ни помагате, всички се страхуват от него, разказва пред БНТ Геновева Банкова.

Потърпевшите са с различни наранявания, предимно на крайниците, най-сериозно са пострадали Бейтула Билял и сестра му.

Мина отгоре ми, тука има дупка по главата, краката, навсякъде рани, едвам се качвам на стъпалата, казва Бейтула Билял.

Съпругата на нападателя обясни, че мъжът й и пострадалите са далечни роднини и нападението било предизвикано.

Според мен е провокиран, според мен с тия неприлични жестове, които са му показали, разказва Миличкан, съпруга на шофьора.

Потърпевшите отрекоха твърденията и заявиха, че нито преди, нито сега, са имали конфликт с Гюрджан и се заканиха да търсят справедливост в съда. От полицията казаха, че той е стар техен познайник, криминално проявен и осъждан за подобни изблици на неоправдана агресия.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Абе ако премачкам 2-3 депутатодавеца дали ще ми повдигнат обвинения за “едро хулганство”???Или за членовете на масонската ложа в БГ важат други специални правила като представители на избраните да посрещнат идването на Рогатия?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.