Жесток скандал за пари в "Дунав"

Финансовите проблеми в "Дунав" не са тайна от месеци. Но веднага след Нова година напрежението стигна върха.

Мартин Ковачев, бившият капитан на "драконите", нападна яростно президента д-р Симеон Симеонов за финансовата му политика в клуба. Според него първото попълнение на ЦСКА през януари - Ахмед Ахмедов, е дошъл на "Българска армия" със сериозни претенции за пари от "Дунав".

"Когато аз, Любо Николов и Ахмедов трябваше да получим заплатите си за ноември и декември, нас не ни информираха - изригна Ковачев, който вече играе в Северна Македония. - Традиционно за президента Симеонов е да пести пари от играчите, които знае, че напускат. Потресен съм как може да постъпва по този начин. Не зачита ничие достойнство. Пуснал е напред дясната си ръка Огнян Цветанов и разиграва всички като пионки. Уж дойде като фен на мача с "Ботев" (Пд), а щом разбра, че ЦСКА и "Левски" се интересуват от Ахмедов, го качи в колата. Когато има интерес е президент, а когато няма - фен."

Няколко пъти през есента д-р Симеонов каза, че не може сам да се справи с издръжката на "Дунав". В последните си четири мача "драконите" не победиха и са на 11-о място в класирането.

Първото зимно попълнение на "Дунав" обаче е точно от ЦСКА - под наем отиде младата надежда Митко Митков.

"Времето ми в "Дунав" изтича - каза на 10 септември д-р Симеонов. - Нямам с какво повече да помогна и съм уморен след 10 години като президент. Твърд съм, че приключвам с мъжия футбол."

Коментари

Задължително поле