Живакът стига 38 градуса другата седмица

жега, плаж, коктейл

През цялата следваща седмица времето ще е подходящо както за почивка на нашето Черноморие, така и за разходки в планините.

Нова серия горещини ни очаква през следващата седмица. От понеделник започва постепенно затопляне. През цялата следваща седмица времето ще е подходящо както за почивка на нашето Черноморие, така и за разходки в планините. Пикът на жегите ще е в края на другата седмица. Между 18 и 19 август живакът в термометрите на места ще удари 38 градуса, обясни вчера пред „Труд“ шефът на синоптичната фирма ТВ-МЕТ Петър Янков. Температурите в цяла България пък ще надвишават 33 градуса.

Днес и през уикенда обаче не ни очаква толкова хубаво време. Почти в цялата страна се очаква да вали, а температурите ще паднат до между 23 и 28 градуса. По-интензивни ще са дъждовете в северните части, където се очакват и нови гръмотевични бури. Опасност от наводнения за щастие няма, успокои синоптикът.

В източната част на България лошото време почти няма да се усети. Там валежи не се очакват. За сметка на това обаче ще духа силен вятър. Плувците трябва да внимават, защото през уикенда на много места ще има мъртво вълнение и морето ще е опасно. На юг от Бургас ще е по-бурно, като се очаква вълните да достигнат до два-три метра. „Подходящо за плаж ще е от понеделник“, обясни синоптикът.

Нови дъждове се очакват едва към края на месеца. Между 22 и 24 август отново ще вали, но за кратко. Лошото време бързо ще премине към слънчево и топло и ще се задържи така и през почти целия септември.

„Очаква ни един топъл и сух септември месец. Температурите ще са с 1-2 градуса по-високи от обичайното“, прогнозира още Янков.

Коментари

Задължително поле