Пиян шофьор е виновен за катастрофата, в която загина сръбският певец Шабан Шаулич

Карлос Контрера от ВМРО: Гетата са язва – на ход са МВР, Прокуратурата, КПКОНПИ и съдебната власт

Кирил, коафьорът на Мис Свят Салонът на българина е номер 1 в Канада и финалист в наградите на Северна Америка

200 000 души протестираха срещу съдебния процес на 12-те каталунски лидери

Клиентка спечели срещу енерго, няма да плаща 2 681 лв. за ток Изправността на електромера е отговорност на дружеството, не на клиента

БСП напуска парламента Това реши Националният съвет на партията

Издирват 19-годишен младеж от ромския квартал за убийството в Кюстендил

Известният сръбски певец Шабан Шаулич е загинал в катастрофа

Модерен автополигон изграждат в Горна Оряховица Инициативата е получила одобрението на местната власт

Мащабна операция за обезвреждане на бомба от Втората световна война в Париж

Автобус и тролей се удариха на Орлов мост в София

Знакова сграда ще приюти социални институции

Рязко увеличаване на децата, извършили противообществени прояви в Търговище Кражби и повреждане на обществено имущество са основните прояви

Удостоиха с грамота единственото приемно семейство в Ресен Повод бе Международният ден на спонтанните актове на доброта

Георги Дерменджиев: Напълно наясно съм защо „Левски“ няма трофей 10 години

Живеем на 55% от средния европеец Последни сме по БВП на човек от населението

Най-добре са в Люксембург и Германия

Жизненият стандарт на българина е на 55% от този на средния европеец, сочат данните на Евростат, които бяха обявени вчера. По този показател България драматично изостава от развитите страни в ЕС.

За да определи жизнения стандарт, Евростат използва показателя за действителното индивидуално потребление (AIC), който е мярка за материалното благосъстояние на домакинствата. По този показател България е на последно място в ЕС като жителите на страната ни потребяват с 45% по-малко от средния европеец. Преди година потреблението у нас беше 53% от средното ниво в ЕС, което показва че малко сме се доближили до начина на живот на средния европеец.

Най-близо до нас е Хърватия, където действителното индивидуално потребление е в размер на 61% от средното в ЕС. След това се нареждат Унгария и Румъния съответно с 63% и 68%. Оказва се, че в Румъния живеят доста по-добре от
нас.

В 10 от държавите от ЕС живеят по-охолно от средния европеец. Най-добре са в Люксембург, Германия и Австрия, където действителното потребление на човек е съответно с 30%, 22% и 18% по-високо от средното ниво за страните от ЕС. Веднага след тях са Великобритания (14% над средното за ЕС), Финландия (+13%) и Белгия (+12%), сочат данните на Евростат. “Клубът на богатите” страни се допълва от Дания (+12%), Холандия (+10%), Франция (+9%) и Швеция (+9%). Оказва се, че в Холандия, Франция и Швеция живеят два пъти по-добре от средния българин като ниво на потребление на храна, дрехи, автомобили, жилища, почивки, образование, посещение на културни мероприятия и т.н.

Друг показател, с който можем да се сравним с останалите страни от ЕС, е БВП на човек от населението. Този показател е мярка за икономическата активност и богатство на държавите. България отново е на последно място като БВП на човек у нас е само 49% от средното ниво в ЕС, при 253% в Люксембург.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (8)

  1. Kradliv selski BKP^DS tarikat politik da si - GERB, BSP...selska komsomolska pliava каза:

    Za smetka na tova BG politic jive na 555% po=dobre ot srednia evropeiski politic!

  2. И както и да се сравняваме с останалите европейски държави все излиза че стандарта ни е африкански а не европейски , ама това ако питате Бойко или Горанов съвсем друго ще ви кажат например какъв ръст на икономиката сме имали, какъв нисък дефицит, каква стабилност.. сякаш това ни отлепя от дъното . Ама тях за дъното и българина надали им пука защото никой не им търси сметка. Народът прост, премиерът и той , животът-скучен, мизерията простотията и циганизацията стават тотални , ама на тях управляващите надали им дреме…

  3. Тези показатели са средни, т.е. като лафа за какво средно са яли в казармата – свинско със зеле – едни са яли свинско, други зеле. Но все пак вървим напред, защото преди 30г стандартът ни беше средно 5-10 пъти по-нисък. няма нужда да се оплакваме – бачкане му е майката!

  4. Не разбирам, защо СМИ си позволяват така да лъжат, може ли да ни покажете тези, които живеят на 55% от средния европеец и да ги преброим? Аз ще ви покажа няколко милиона, които даже не знаят как живее средния европеец, за тях всеки ден е битка за оцеляване.

  5. ЧИСЛАТА СА КУХИ ОТ СЪДЪРЖАНИЕ А ТОВА НЕ Е СЛУЧАЙНО. ПОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ НА НАСЕЛЕНИЕТО Е СИМВОЛИЧНА А ХРАНИТЕЛНАТА ВЕРИГА Е МЕКО КАЗАНО ТОКСИЧНА. СТРЕСЪТ ЩЕ ОТКЛЮЧИ РАЗЛИЧНИ СОЦИАЛНИ ОТКЛОНЕНИЯ И ПСИХИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. ПРОПУСКЛИВОСТА НА ТОКСИНИ В СТОМАХА И ЧЕРВАТА ЩЕ ПРИДОБИЯТ ХРОНИЧЕН ХАРАКТЕР ИЛИ ЩЕ ПРЕДИЗВИКАТ РЕДИЦА ТЕЖКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.