Деца с подарък за лекарите: виртуална изложба

Щабът в морския град алармира: Бургас има тестове само за два дни

Родилки в извънредно положение: Спокойни сме, благодарим на УМБАЛ Бургас

Менда Стоянова: Работодателите ескалираха в своите искания

Мъж и жена, поставени под карантина, са напуснали страната

БСП призова за преразглеждане на бюджета на Варна

69-годишен мъж в Плевен се е излекувал се от COVID-19, изписват го от болницата

Главният прокурор: Това, че нямаш работа, не е оправдание да грабиш възрастни хора Противодействието на битовата престъпност продължава, увери Иван Гешев

109 са жертвите на коронавируса в Индия

Баща благодари на полицията, намерили откраднатото колело на сина му

Имунолог нобелист предупреждава да внимаваме с кутиите на готовата храна

Нивото на река Марица край Ветрен се е повишило значително

Дезинфектират улици, контейнери и спирки в няколко района на София

Прокуратурата влиза на проверка в болницата в Гоце Делчев

Първо досъдебно производство в Сливен за неверни данни в декларацията при минаване през КПП

Живко Мартинов пристискал бизнесмен за 4 тона суджук, използвал името на Борисов

Живко Мартинов

От 2012 г. Живко Мартинов е упражнявал натиск с цел определени облаги, използвайки името на премиера. Това каза Сотир Цацаров на брифинг в Съдебната палата. По рано днес главният прокурор поиска снемане на имунитета на народния представител от ГЕРБ Живко Мартинов. След това депутатът обяви, че сам се отказва от имунитета си.

„На 18 април 2017 до мен е постъпил сигнал от гражданин с посочено името на гражданина и неговия адрес и описани факти, които ние отъждествяваме като престъпна дейност, извършени на територията на град Добрич от Живко Мартинов. При извършената проверка се оказва, че гражданинът съществува, застава зад своите думи, той е бивш служител на МВР и като такъв са му били известни много факти и обстоятелства. Започва проверка на 19 април, която е водена лично то прокурор от СГП“, обясни Цацаров.

„На 17 юли независимо от това, което прокуратурата прави от 18 април, до министър-председателя постъпва справка от ДАНС за вероятни злоупотреби от народен представител. Министър-председателят е изпратил справката на главния прокурор. Причината да се докладва е, че народният представител е ползвал много активно името на премиера“, допълни още главният прокурор.

Сотир Цацаров уточни, че на 19 юли наблюдаващият прокурор е отправил предложение за снемане на имунитета на народния представител. „Цялата преписка е на фаза приключила проверка с наличие на данни за притеснения“, добави Цацаров. След снемането на имунитета на Мартинов ще се пристъпи към образуване на досъдебно производство, уточни главният прокурор.

Според събраните доказателства и свидетелски показания от 2012 година насам Живко Мартинов е упражнявал натиск с цел предоставяне на определени облаги. Той е искал от търговец на няколко пъти да му бъдат предоставени общо 4 тона суджук, като го е заставял за това под претекст, че е включен в списък с лица, които трябва да подпомагат политическата дейност и ако не го направи, ще понесе неблагоприятни последици. Главният прокурор уточни, че на 4 пъти Мартинов е поискал от съответния търговец да му бъде предаден по 1 тон суджук – на обща стойност 45 хиляди лева, като по думите на народния представител стоката е била предназначена лично за министър-председателя.

Установено е, че дори един суджук не е достигнала до премиера.

„Върху същия търговец е упражняван натиск, за да мебелира с мека мебел офиса на политическата партия в града, като и да постави климатична стена, отново за нуждите на партията. Те обаче са се оказали в офиса на народния представител“, разказа още Цацаров. Той допълни, че на този етап няма да посочи самоличността на лицето, подало сигнала, и на свидетеля.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Суджукът даден ли е и ако е даден кой го е изял?

  2. Цацаров а четирите милиарда от КТБ колко тона суджук са ? Нещо пак вдигаш пушилка вместо да се направиш на мъж и да погнеш истинските бандити които окрадоха милиардите и си ходят спокойно като примерни граждани !

  3. Е, нали ще борят корупцията ,първо да замезят с 4тона суджук и филенце,че то на гладно как ще я надвият проклетата корупция.Юнакът от ГЕРП като хапне суджук и филенце,ако може отнякъде и винце да намери(пак за ГЕРБ),като пийне и винце ще победи корупцията

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.