Раците с впечатляващи делови предложения, Везните да не вкарват свои пари в инвестиции – Дневният хороскоп на Алена

На 10 април 2020 да почерпят

Пролет пукна, ние още не… Всички слухове за край на нацията са силно преувеличени

881 жертви на коронавируса във Великобритания за денонощие

Роб Лоу: Супергероите са в спасителните служби Звездата играе главна роля в „911: Тексас”

Страните от ОПЕК + са се договорили да намалят производството на петрол с 23%

Проф. Радка Аргирова, председател на българското дружество по вирусология, пред “Труд”: Без дисциплина ще станем Ломбардия след празниците

Орбан удължи извънредното положение в Унгария за неопределено време

Прототип на българска ваксина срещу COVID-19 може да бъде готов до 1 година

Доц. д-р Атанас Мангъров пред “Труд”: За лечението на COVID-19 няма доказателства

СЗО ще поиска 1 млрд. долара за борба с коронавируса

90% от сиренето – от българско мляко Свинско и зеленчуци задължително от местни ферми

Дават евтини кредити на туроператорите Със средствата ще се връщат пари за предплатени ваканции

Боян Магдалинчев: Никой не се е възползвал от уязвимостта на системата за разпределяне на дела

Да откажеш на „Манчестър Юнайтед“

Живко Суджука заплашвал свидетели

Десет въоръжени служители от “Бюрото по защита” към главния прокурор бяха командировани в Добрич. Те придружаваха прокурори от спецзвено “Антикорупция”, разследващи местния депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, станал по-известен като Живко Суджука.

“Имаме индикации, че върху свидетелите е оказван натиск – от заплахи за физическа саморазправа до административен натиск, който да им пречи на бизнеса. Затова бе взето безпрецедентното досега решение в екипа ни да бъдат включени и служители от “Бюрото по защита”. Готови сме да осигурим защита на всеки, който я поиска, за да се чувства по-спокоен, когато дава показания”, заяви вчера Румяна Арнаудова, ръководител на спецзвеното “Антикорупция” към Софийска градска прокуратура. Планът на обвинителите е да разпитат 12 свидетели от региона, както и всички други, които досега са се страхували или не са поискали да пътуват до София, за да разкажат истината за активиста на ГЕРБ. “Ако е необходимо, ще останем в града до четвъртък”, каза още Арнаудова.

Както писа “Труд”, в петък главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Живко Мартинов. И обяви, че срещу този депутат е приключила проверка, доказала няколко негови деяния. Най-пикантното от тях се оказаха 4 тона суджуци за 45 000 лв., които Мартинов получил чрез натиск върху производител. Казвал му, че сушените колбаси, направени по специална рецепта с добавено еленско месо, отиват направо за премиера Бойко Борисов. Проверката установила, че партиецът прибирал стоката, а до Бойко Борисов не достигнал нито един суджук.

Разследването на Мартинов за рекет е само едно от направленията, по които работи “Антикорупция”. Второто е за принуда на служители на МВР. Мартинов ги карал да анулират фиша на КАТ, издаден на шофьора му, да освободят задържани камион с пясък, изкопан от плаж, да притискат търговци на зърно, които му дължали пари. Третото е за натиск върху окръжния прокурор на Добрич и на вещи лица, изготвили автотехническата експертиза по делото срещу бившия зам.-министър на финансите Красимир Катев. (През 2012 г. Катев причини катастрофа с 2-ма убити, за което бе осъден на 4 г. затвор. Варненският апелативен съд я намали на 3 г. и половина. Делото е във ВКС – б.р.).

“В този случай имаме “лично укривателство”, тоест опит да се накарат представители на държавни органи да прикрият престъпления от едно лице, което да не бъде наказано”, обясни прокурор Арнаудова. В четвъртото направлеение става дума за натиск върху представители на учреждения да назначават, или да уволняват определени хора, а петото – заплахи и закани.

Живко Суджука още няма обвинения и вчера не е бил разпитван. Засега не са установени негови съучастници, но ако има такива, те ще получат обвинения, увери Арнаудова.

Прокурор Румяна Арнаудова: Разследваме сериозни престъпления

“Освен станалия медийно известен случай със суджука, по който имаме принуда, прокуратурата разследва още ред сериозни престъпления – против правосъдието, против реда на държавното управление, против личността”, коментира вчера Румяна Арнаудова, ръководител на спецзвено “Антикорупция”.

“Всички свидетели сочат, че пред тях Живко Мартинов непрекъснато е споделял пред тях демонстративно, че той е човекът на Бойко Борисов в Добрич, че всичко, което иска иначе за себе си, е по желание на Бойко Борисов. Не само суджуците не са отишли при Бойко Борисов. Факт е, че исканите от тези хора климатична система, видонаблюдение, офис мебели да се доставят – всичко това е отишло за лично ползване от Живко Мартинов”, поясни прокурор Арнаудова.

Окръжният прокурор на Добрич: Кадруваше в полицията, в прокуратурата не успя

“Живко Мартинов кадруваше в Областната дирекция на МВР в Добрич, защото предишният директор му беше марионетка. Опита да окаже натиск и върху мен, но не успя”. Това заяви вчера специално за “Труд” окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов.

“Мартинов дори пусна слух из града, че той ме е назначил, което не е вярно, защото спечелих открит конкурс във Висшия съдебен съвет и изборът ми бе напълно прозрачен”, добави Николов. Когато активистът от ГЕРБ се опитал да повлияе на разследването на катастрофата, предизвикана от бившия зам.-министър Красимир Катев, окръжният прокурор на Добрич незабавно уведомил апелативния прокурор на Варна, както и колегата си, наблюдаващ конкретното досъдебно производство.

Цветанов представи новото ръководство на ГЕРБ-Добрич – вицеадмирал поема командването

Депутатът Живко Мартинов подаде заявление за напускане на Народното събрание и то ще бъде прието днес като първа точка в дневния ред. Това обяви вчера в Добрич заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той благодари за тази постъпка на Мартинов, защото чрез нея се пресичали опитите да бъде хвърлено петно както върху партията, така и върху името на лидера є Бойко Борисов. Цветанов отказа да коментира обвиненията срещу Мартинов като заяви категорично, че досега не е имало сигнали за друго, освен за лоша среда и нездрав микроклимат в Добричката организация на партията.

Временно новият за нов областен ръководител на ГЕРБ-Добрич е определен вицеадмирал Пламен Манушев, а за общински – Красимир Николов, който в момента е заместник-областен управител. Вицеадмирал Манушев е родом от Генерал Тошево, депутат е от Добричката листа и на последните президентски избори бе вице в неуспелия тандем с Цецка Цачева.

На мястото на Живко Мартинов би трябвало да влезе Живко Желязков от добричкото с. Победа, ако не се откаже от преференцията си. Той бе на 11-о място в Добричката листа и излезе напред, тъй като на последните избори ГЕРБ имаше бюлетина №11.

Цветанов вчера припомни, че именно в Добрич е бил най-слабият резултат на партията на местните, а след това и на президентските избори.

“Познавам Живко Мартинов много добре и не мога да повярвам, че е извършил такива неща”, коментира вчера пред “Труд” бившият областен лидер на ГЕРБ-Добрич Румен Иванов. Той припомни, че е напуснал политиката през януари, когато приключи мандата му в 43-то НС. “Вече живея в София и не зная какво се случва в града и областта”, добави той. Всички в Добрич смятат, че именно Иванов, който преди години бе шеф на ОД на МВР в Добрич е издигнал навремето Живко Мартинов в ръководството на ГЕРБ.

За два мандата като депутат Живко не вземал думата в парламента

живко мартинов

Живко Мартинов, станал вече по-известен като Живко Суджука досега не е вземал думата в пленарната зала в 43-я и 44-я парламент. За последно е бил член на две комисии – по земеделието и харните и по околната среда и водите. Роден е през 1964 г.,, по образование е инженер. Има частен бизнес като собственик и арендатор на земеделски земи в Добричко, притежава и хотели по морето. Влиза в политиката през 2008 г. и до 2013 г. е бил общински съветник от ГЕРБ в Добрич.

През 2011 г. в ГЕРБ-Добрич избухва скандал, след като членът на общинското ръководство Кирил Костов публично си разрязва с ножица партийната книжка. Според него тогавашното ръководство от Румен Иванов и Живко Мартинов “притиска бизнесмени, включително и със заплахи да спре субсидиите на арендатори, ако не се отчитат по съответния начин”. Тези твърдения на Костов обаче остават недоказани.

В петък Живко Мартинов започна да обяснява, че бедите му идват от доноси, пращани от политическите му противници от БСП. По този повод добричкият “червен” депутат Красимир Янков заяви: “Мартинов да не се опитва да обяснява случая с политическа атака. По мое мнение става дума за класически пример за рекет”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (13)

 1. мафията има държава-булгаристан

 2. В окото ми плува ли кораб,питаше преди години редовият гражданин,днес избирател. Интересно ми е как тъй изрядни бизнесмени са си мълчали пет години.Що за магия,толкова години им е приличал на Майка Тереза,а в последната им заприличал на граф Дракула.

 3. Днес в Добрич,после Бюрото по защита и в други градове.Изненадите,които ще се разкрият няма да имат вкуса на суджука,но гарантирано ще има изненади.,я замесени в трафик на хора активисти от НФСБ,я далаверки с лекарства от ВОЛЯ …..

 4. 4 тона суджуци за 45000 лева = 45000 : 4000 кг = 12 лева и 50 стотинки за кг суджук … откъде мога да си закупя на такава цена?

 5. Воденичаров, 45000:4000=11,25 , не че нещо ,ама…

 6. Добре де суджук смотан нямаш ли пари. Да си купиш суджук че рекетираш хората.Що не му се направи ревизия на доходите и хотелите пожморето.От къде тез пари….

 7. Воденичаров,е точно от тоя не можеш да купиш.Бил с еленско месо и е за Б.Б.,само че не стигнал до него.Някъде по трасето се губи.За по сигурно питай ГЕРБ,може и да ти ходатйстват за някое кило.

 8. Живко суджука е поредния пример за айдук на парцала Борисов и свинефермата герб. Парцала Борисов и свинефермата герб рекетират бизнеса жестоко , но цацаратурата ги пази вместо да ги натръшка в затворите, а трябва да започне с парцала борисов и всички в затворите. Живко суджука е театро, което се раздуха яко, за да отклони вниманието от другия крадец и айдук на Борисов, оня еврейски боклук Боршош. Много айдуци и крадци работят за парцала Борисов и завесата започна да се вдига, за да види цял свят, че не са измислици.

 9. МИШО БИРАТА ЧАКА С НЕТЪРПЕНИЕ ЖИВКО СОДЖУКА

 10. 4000 kg. x 25 , 00 = 100 000 lv. minimum bez dobavenoto elensko. nqkoi vi podvejda za cenata gospoda. kade gi prodavat tezi sudjuci po 11,25 lv/kg ta da si kupq i az ?

 11. veroqtno e taka i sus subsidiite- 4oveka vze parite i ne vurna procenta na centralata. i za tova malko hora polu4avat parite po programite

 12. МИШО БИРАТА СЪЩО ЗАПЛАШВАШЕ СВИДЕТЕЛИ . . .

 13. В интервюто на Киро Шарана пробуждат голям интерес думите „на 27 юли в заведението на съпругата МИ“. Мистър Кверулант съпругата ти кверулант Ваня Николова Костова до колкото си спомням не заема ли позицията на директор на ОУ „Отец Паисий“ в с. Батово? Та тук изникват още няколко въпроса, кога оставя време на приятно закръглената кверулантка да изпълнява задълженията си, за които честния данъкоплатец, като мен плаща от въртене на кръчми, бунгала, денонощно писане на неоснователни жалби и гледане на зайци и краставици в Батово? Мислих, че един кверулант не би трябвало да се страхува, че му се извършва проверка на него на зет му рязания циганин, на майка му Кръстинка, на директорката или на Кристина при положение, че постоянно търсите грешки в другите най-вероятно при вас всичко е изрядно и сте честен данъкоплатец, който не прехвърля апартамента си на хора от ромски произход в с. Батово. До колкото разбрах скоро ще правите сватба – честито на младоженците, пожелавам им щастлив семеен живот на този истински българин Гьоксел и Кристина. Дано ви дарят с много внучета – Али, Ахмед, Айше, Фатма, които да Ви носят ежедневна радост. Само не разбрах правихте ли сладка ракия или предстои?

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.