Живко Тодоров: 2017 г. беше нелека, но успешна за Стара Загора

2017 г. беше нелека, но и успешна за Стара Загора. Започнахме изпълнението на всички проекти, финансирани по оперативна програма „Региони в растеж”. През следващите месеци ще обновим центъра на града и парк „Митрополит Методий Кусев”. Това съобщи кметът на Стара Загора Живко Тодоров на последната си за годината среща с журналисти.

Той добави, че преди дни е подписан договора с Управляващия орган по оперативна програма „Региони в растеж” за изграждане на четвърта лента на моста, свързващ града и индустриалната зона. С изпълнението на проекта ще се създадат сериозни неудобства за хората, защото движението в района ще бъде спряно и ще се направят обходни маршрути, но ще се реши проблемът със задръстванията в пиковите часове.

През следващата година ще бъде въведено видеонаблюдение в Стара Загора и система за автоматично таксуване в градския транспорт. Предстои да бъде извършен ремонт на концертната зала в Синдикалния дом. Изцяло ще бъде обновен кв. „Самара 1”, закритата лекоатлетическа писта и сградата, в която се намира тя. В бюджета ще бъдат заложени средства за довършване на Музей „Литературна Стара Загора”, за да бъде пуснат в експлоатация.

„Работим усилено по изграждане и на Индустриална зона „Загоре” и мисля, че през новата година ще привлечем нови инвеститори. Не мога да изброя всичко направено, но смятам, че с всяка изминала година Стара Загора се променя към все по-добро” – каза Живко Тодоров.

През 2018 г. Общината ще обяви конкурс за проектиране на Многофункционална спортна зала в новия парк „Артилерийски” с капацитет около 4000 места. Ще бъде модернизиран и Руският пазар.

През новата година ще бъдат облекчени над 50% от предлаганите от Общината 160 услуги за граждани и фирми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България