Живописен пленер на открито "Великденски яйца" правят пред Община Пловдив

Великденски яйца

Традицията за поставяне на тематична празнична украса пред едно от най-посещаваните места в централната градска част на Пловдив продължава. След демонтиране на мартениците сега е ред да посрещнем светлия християнски празник Възкресение Христово.

Великденското дърво в центъра на Пловдив всяка година се превръща в атракция за жителите и гостите на града под тепетата. Кичестата магнолия пред сградата на Община Пловдив на площад "Стефан Стамболов" не само радва с прекрасните си цветове, но и стана любимо място за снимки и селфита на хора от всички възрасти. В зелените площи пред общината тази събота ще се проведе живописен пленер на открито на тема "Великденски яйца". Около Великденското дърво ще бъдат разположени 8 яйца, всяко с височина между 70 и 120 см, които ще бъдат изрисувани на място от известни местни творци - членове на Дружеството на пловдивските художници.

Участници в живописния пленер са Жорж Сопаджиев, Снежана Фурнаджиева, Венета Маринова, Моника Роменска, Иван Чакъров, Деляна Димитрова, Минчо Панайотов, Цвета Марова и Данчо Григоров. При лошо време събитието вместо в събота ще се проведе в неделя, съобщиха организаторите от дирекция "Култура и културно наследство" на Община Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони