Живописна улица в Търново заприлича на каменна река

Живописни улици в старинната част на Велико Търново наподобява каменна река.

"От дни се прави ремонт около улица "Гурко", но сме ужасени от тази дейност.Минава къртач и вади старите камъни. От месеци е така цялата стара част на Велико Търново. Вярно че за хубаво го прави общината, но сме в блокада повече от месец. Не може да се върви нормално, а и до къщите нямат достъп нито линейка, нито пожарна. Колите ни са блокирани в гаражите.Това е безобразие", оплакаха се потърпевши.

Живущи в района изпратиха снимки, от които се вижда как улицата наподобява скални морени. Туристи се чудят как да заобикалят изкопите и камарите с камъни, за да стигнат до крепостта Царевец.

От два дни социалните мрежи загряха от гневни коментари по повод ремонтните дейности.

"Извършват се ремонти и без такива неудобства няма как да бъдат извършени реконструкции. Настилката се демонтира и предстои да бъде подменен водопроводът в този район на града. Това е сложен процес, защото строителните дейности в старата част на Велико Търново се извършват на ръка", коментира пред "Труд" Динко Кечев, директор на Дирекция "Строителство и устройство на територията" в общинската администрация в старата столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България