Живопис, графика, скулптура и приложно изкуство бяха представени в конкурсна изложба в Благоевград

В Градската художествена галерия в Благоевград беше подредена и открита обща изложба на художници от Благоевград. Експозицията е посветена на 24 май— Ден на българската просвета, култура и на славянската писменост, както и на празника на Благоевград. Изложбата е традиционна и в нея взеха участие художници, които работят и живеят в Благоевград.

На откриването бяха излъчени седем номинации на художници и техни творби. Произведенията бяха селектирани от жури, което присъди три равностойни награди, осигурени от Община Благоевград.  Тази година в изложбата участие взеха 38 творци с общо 75 произведения. Майсторите на изложбата предложиха голямо жанрово многообразие, включващо живопис, графика, скулптура и приложно изкуство.

Освен наградите на художниците, които бяха за цялостно присъствие, тази година Община Благоевград направи и реверанс към художниците- юбиляри през 2016 година. Поздравителни адреси бяха връчени на Георги Стойчев, Манол Стоянов, които през изминалата година навършиха 60 години, както и на Цветанка Грънчарова, която отпразнува своя 70 рожден ден и Славчо Багашки- 80 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства