Животински храни, богати на мазнини, най-често причиняват стомашен дискомфорт

Тежки чевермета чакат табиетлиите за Гергьовден.

Животински храни, богати на мазнини, захарни и тестени изделия и най-вече термично обработени храни са най-честите причинители на дискомфорт, предупреждава във връзка с преяждането по Гергьовден д-р Петко Димов, коремен хирург в Коремна хирургия към ВМА. Според него e по-добре да се консумират в по-голяма част плодове, зеленчуци и ядки.

Д-р Димов препоръча да се наблегне на храни от растителен произход по възможност в суров вид. „Когато се приемат животински храни това да бъде максимум два пъти в седмицата и в количество два-три пъти по-малко отколкото сме свикнали да консумираме. Препоръчвам свежа и разнообразна храна. Тя е достатъчно богата на всякакви витамини, минерали и соли, които са ни необходими, за да живеем пълноценно. Съветите ми са хората да внимават най-вече с количеството на храната и алкохола, защото ние обичаме, като си похапваме да има алкохол в значителни количества“, допълни д-р Димов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве