Президентството: Извършена е нерегламентирана публикация в профила на държавния глава

Д-р Красимира Иванова: Хепатит C уби баща ми, зарази се след кръвопреливане Системата за проверяване на кръвта да гарантира 100% нейната безопасност, призова сестрата на премиера Бойко Борисов

Проф. Божидар Димитров: Комунизмът у нас беше държавен капитализъм

Патриарх Неофит за македонската църква: Имаме консенсус по главните въпроси на бъдещото

Премиерът Борисов ще се срещне с чешкия си колега Андрей Бабиш

Дамаск осъди турската операция в град Африн

Цецка Цачева: Няма да се въвежда трети пол и да се признават еднополови бракове

Катастрофа затапи пътя за „Капитан Андреево“ край Харманли

Министър Ангелкова: Всички 5-звездни хотели са резервирани на 90% за летния сезон

Щурмови хеликоптер „Апачи“ се разби в САЩ Двамата пилоти са загинали

Турция праща и сухопътни сили в операцията в Северна Сирия

Пост на турски език се появи в профила на президента във фейсбук

„Ауди“ изтегля 127 000 нови автомобила заради проблеми с емисиите

Лео Кадели: Приятели, помагайте

„Епъл“ може да спре iPhone X още през лятото Потребителите в Китай не го харесват

Животински храни, богати на мазнини, най-често причиняват стомашен дискомфорт

Тежки чевермета чакат табиетлиите за Гергьовден.

Животински храни, богати на мазнини, захарни и тестени изделия и най-вече термично обработени храни са най-честите причинители на дискомфорт, предупреждава във връзка с преяждането по Гергьовден д-р Петко Димов, коремен хирург в Коремна хирургия към ВМА. Според него e по-добре да се консумират в по-голяма част плодове, зеленчуци и ядки.

Д-р Димов препоръча да се наблегне на храни от растителен произход по възможност в суров вид. „Когато се приемат животински храни това да бъде максимум два пъти в седмицата и в количество два-три пъти по-малко отколкото сме свикнали да консумираме. Препоръчвам свежа и разнообразна храна. Тя е достатъчно богата на всякакви витамини, минерали и соли, които са ни необходими, за да живеем пълноценно. Съветите ми са хората да внимават най-вече с количеството на храната и алкохола, защото ние обичаме, като си похапваме да има алкохол в значителни количества“, допълни д-р Димов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.