Премиерът разпореди да бъде освободен бордът на директорите на ББР

Китай започва да отменя карантината в Ухан от днес

Тръмп заплаши да спре финансирането към СЗО заради реакцията й срещу коронавируса

Борисов: Банско е огнище, ще направим там масово тестуване

581 са болните от коронавирус у нас

Основателят на Туитър дарява 1 млрд. долара за борба с Covid-19

В Германия започна тестването на хора за антитела срещу коронавируса

За последните 24 часа в САЩ са починали 1736 души от коронавирус

Борис Джонсън е в добро настроение и диша самостоятелно

Във Франция броят на жертвите от коронавирус надхвърли 10 000 души

Над 300 000 са излекуваните от COVID-19

Убил ли е коронавирусът правосъдието ни Днес съдебният съвет решава за неслучайното разпределение на делата

На 8 април 2020 да почерпят

Лъвовете със съдбовно запознанство, Рибите да бъдат отговорни към семейните задължения – Дневният хороскоп на Алена

5G мрежата е невинна

Жителите на Драганово алармират за опасен мост над река Янтра Над 700 души са подкрепили подписка, внесена в АПИ

Около 700 човека от горнооряховското село Драганово, внесоха жалба в АПИ, с цел подобряване състоянието на опасен мост над река Янтра, при входа на селото.

Хората са обезпокоени, че мостът, който е част от Републикански път III-514, не е в добро техническо състояние. Парапетът е нестабилен, като по протежението му са налични множество дупки, вследствие на липсващи елементи. Това застрашава живота и здравето на преминаващите по него шофьори и пешеходци. Липсата на мантинела, от двете страни на моста, също притеснява драгановчени. През уикендите, множество рибари пресичат съоръжението и нищо не ги предпазва от преминаващите с висока скорост превозни средства.

Безпокойството на жалбоподателите идва и от стартиралата тол система. Според тях, тъй като пътят през Драганово е третокласен и няма да се дължи заплащане на такса, тежкотоварният трафик ще се увеличи значително, което от своя страна застрашава носимоспособността на моста.

Соня Илиева, инж.-конструктор, споделя опасенията на съгражданите си и като експерт в областта на строителството, твърди, че състоянието на основите и на конзолните греди на моста е крайно незадоволително. Множество течове се причинили ерозия и на много места армировъчните железа да скъсани, а бетон липсва. Парапетът също е нестабилен и се отделя от съоръжението при лек допир.

„Скоро при ПТП, автомобил по чудо се спря в изгнилия парапет, като почти го отнесе в реката. Надявам се институциите в България да реагират превантивно, за да не се повтаря трагедията от моста при гр. Долна Оряховица“, споделя инж. Илиева.

Разтревожените жалбоподатели са сезирали всички компетентни институции. Надяват се на адекватни действия в кратък срок, тъй като в противен случай са готови да предприемат протестни действия и затваряне на пътя.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.