Жителите на Кресна готвят блокада на главен път Е-79 заради катастрофите

Пореден тежък пътен инцидент на главния път Е-79 предизвика жителите на Кресна да заплашат с блокада и протести . На пешеходна пътека беше блъснат бившия директор на горското стопанство – Симеон Юручки, който е в много тежко състояние.

Главният път Е-79 минава през центъра на град Кресна, буквално го разполовява и често пресичането се превръща в руска рулетка за хората. Проблемът е,че шофьорите не спазват ограниченията за намаляване на скоростта.

Следващата седмица в общината ще има протест, категоричен е кметът Николай Георгиев. „Пострадалият е с черепно-мозъчна травма, с хематом на мозъка, има счупени ребра и таз. Транспортиран е по спешност в столична клиника. Дано се оправи. Положението вече не се търпи, отдавна апелираме и чакаме държавата да реши проблема и да обезопаси движението в района на града. От понеделник ще има протести, все още уточняваме как ще протекат те, най-вероятно ще се блокира движението по пътя за Гърция”, заяви градоначалника.

Само преди два месеца в района на с. Долна Градешница на място загина 35-годишният Васил Христов. Тогава кметът обяви 2 ноември 2016 г. за траурен ден в общината.

Хората отдавна искат в града на път да се поставят камери и „легнали полицаи“.

Повече от година и половина подписката на 1760 пълнолетни граждани на община Кресна е в Министерския съвет, Народното събрание и Президентството. В отговор на справедливите искания на хората, с писмо от 11.09.2015 г. началникът на кабинета на премиера се ангажира лично проблемът да бъде разрешен.

Но заваляха едно след друго оправдания за липса на пари, за провеждане на анализи на пътя, за провеждане на процедури по ЗОП и за какво ли още не, а реалният резултат от всичкото това отвратително безхаберие и безчовечно протакане е поредния тежък инцидент и почернени дни на поредното семейство и неговите близки в Кресна, казват от общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България