Жителите на Куклен на бунт срещу крематориум край града

Жителите на Куклен подготвят протестни действия и се вдигат на бунт срещу готвения строеж на крематориум край града им. В Куклен вече е сформиран Инициативен комитет, а на неговото първо заседание присъства и кметът на общината Мария Белчева, която обяви, че подкрепи недоволството на хората и застава зад техния протест.

Инициативният комитет взе решение, с което категорично възразява срещу реализацията на инвестиционното предложение за „Преустройство на склад за строителни материали в инсинератор за човешки тленни останки“ в местността „Орта Хан“ в землището на Куклен.

„Не желаем в близост до мястото, в което живеем ние и растат децата ни, да се изгради съоръжение, предназначено за изгаряне на човешки тела и останки, съпроводено с риск от допълнително замърсяване на околната среда. Според нас то е в разрез с религиозните вярвания на общността ни“, се казва в писмо на Инициативния комитет от жители на Куклен до МОСВ (Министерството на околната среда и водите), областния управител на Пловдив Здравко Димитров, директора на РИОСВ-Пловдив доц Стефан Шилев и директора на РЗИ-Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.