Жители на Раковски събраха 1000 лева, дариха ги за лечение на болни съграждани

16pl4003-rakovski-11000 лева за лечението на двама свои съграждани събраха жителите на Раковски по време на фестивала на селската кухня „Вкусовете от вчера”. Четирицифрената сума бе поделена по равно между Веселин Кочев и самодейката от народната група към местното читалище Любка Гиева.

Заместник-кметът на Община Раковски Божидар Стрехин се срещна и с двамата болни и изпаднали в нужда  и лично им занесе събраните средства. 31-годишният Веско Кочев от две години е с  пареза след падане от строеж  по време на работа и има нужда от специално лечение и рехабилитация , които се предлагат единствено  в София в центъра за деца с церебрална парализа. Лекарите дават надежда , че при редовни посещения  за процедури във възстановителния център в столицата младежът от Раковски ще има отново пълноценен живот. Любка Гиева, която пък е с диагноза тумор на лимфните възли и животът й се поддържа с химиотерапия, също бе трогната от жеста на съгражданите си и през сълзи благодари на всички, дарили пари за лечението й.

"Традиция  при нас е  местните хора да се обединяват и участват в различни  благородни каузи в подкрепа за лечение на свои съграждани" , коментира зам.-кметът на Раковски Божидар Стрехин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България