Жителите на родопско село намериха покрив за многодетни семейства

Красивото село на хълмовете в Южна Италия.

Жителите на родопското село Давидково намериха покрив и направиха кампания за многодетни семейства, които живеели на палатки край връх Свобода, съобщи БНР.

С кампанията си родопчани обърнаха съдбата на 11 деца, от бебе на 4 месеца до 17-годишно, с техните родители - майки и бащи и баба им, които работили в дърводобива и живели в гората на палатки. Съдбата им се променя, когато учителите от селското училище минават на домашно посещение, за да видят условията, в които живеят и дали всички деца са обхванати в училище и детска градина.

Те били изненадани от чистотата в палатките, която поддържали 4-те майки и баба им. С настъпването на зимата кметицата на Давидково Севда Чолакова, заедно с учителите от училището и детската градина, работодателите им решават да ги приютят в селото.

Семействата са настанени в неизползваемо крило на бившата болница, което е с отделен вход. Вътре имат елементарни условия за живот - легла, спални, кухня, баня и тоалетна. Междувременно децата ходят редовно на училище и детска градина, а Татяна Чолакова от селото започва кампания за дарения за бедните семейства, в която се отзовават десетки хора от района.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България