Румен Радев: От върховенството на закона зависи българите да вярват в държавата си

Цвета Караянчева събра бившите председатели на парламента в навечерието на Коледа

Започна рекултивиране на сметището на Пазарджик

„Канал Истанбул” ще бъде решен на търг Трасето между Черно и Мраморно море ще е 45 км

Автомобил на НСО е ударил 14-годишно дете

Вицепрезидентът: Възможност за достоен живот дължим на хората с увреждания

Американският Сенат прие с единодушие резолюция, признаваща арменския геноцид

Стачка спира междуградските автобуси

Пентагонът с бюджет за 738 млрд. долара

“Матрицата 4” с премиерна дата Участва и Нийл Патрик Харис

Министър Маринов: Италианските власти не знаят за кого са предназначени задържаните вагони с отпадъци

Рамадан Аталай, ДПС: Избрането на независим прокурор е извън правилата в момента

Искат 622 лева за почивка на Нова Година Със 137% нарасна търсенето на обяви за селски къщи по празниците

ЦИК си раздаде тайничко бонуси за добре свършена работа

Румен Радев: От върховенството на закона зависи българите да вярват в държавата си и да работят всеотдайно за нейното бъдеще

Жителите на села в Търновско пият замърсена с желязо, нитрати и колиформи вода Регистрирани са 49 случая на инфекциозни заболявания за месец

Снимка: Архив

Експерти от отдел „Държавен здравен контрол” при РЗИ – Велико Търново през май са извършили 556 проверки в обекти с обществено предназначение и 238 проверки във връзка със стоки и дейности със значение за здравето. Издадени са 66 предписания и 1 заповед.

Здравните специалисти са проверили качествата на питейната вода в 42 населени места в областта, като са установили, че 4 от пробите не отговарят на наредбата. Водата в ПГСС „Боруш” в село Крушето е с превишение на колиформи. В с. Никюп са в повече колиформите и нитратите, в с. Българско Сливово –желязото, а в с. Ореш проблем са отново нитратите.

Общо 49 случаи на чревни инфекциозни заболявания са регистрирани през май във Великотърновска област. 40 от тях са ентероколити, 7 ротавирусни гастроентерити, един случай на вирусен менингит и един на остра вяла парализа. Няма доказана причинна връзка между инфекциозните заболявания и качествата на питейната вода. Това казват здравните инспектори от Велико Търново.

РЗИ в старата столица е издала 20 предписания през отчетния месец, от които 19 до управителя на „ВиК Йовковци“ ООД за извършване на ремонтни дейности на водоснабдителните съоръжения в селата Козловец, Българско Сливово, Деляновци, Алеково, Бяла река и Горско Калугерово.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.