Жителите на село Калековец подкрепиха инициативата за чист траурен парк

Кампанията за набиране на средства за гробищата в пловдивското село Калековец (Община Марица) намери солидна подкрепа сред жителите му. В акцията се включиха 86 домакинства, жители и фирми, които събраха за почистване и поддържане 1685 лв. "Освен това са дарени строителни материали и химически препарати за унищожаване на плевелите за 800 лв.", съобщи кметът Йордан Цаков.

Кампанията стартира през месец септември, а решението за провеждането й бе взето на общоселско събрание в присъствието на кмета на община "Марица" Димитър Иванов. Бе сформиран Инициативен комитет за набиране на средствата за привеждане на траурния парк в изряден вид.

Със събраните пари вече е закупена ламаринена обшивка за покрива на обредния дом в траурния парк за 138 лв. и сега изчаква благоприятно време за монтирането й. С дарените строителни ще бъде направена нова хидроизолация на покрива. Напролет или при по-благоприятни метеорологични условия ще продължи почистването на гробищата в западната и югозападната им част. Тогава в инициативата ще се включат и младежите от Ботаническата банда, които през лятото боядисаха бордюрите по улиците в село Крислово.

Предстои боядисване на сградата на обредния дом отвътре и отвън, както и поставянето на 3 отваряеми прозореца. "Благодарим на всички, които до момента подкрепиха идеята да направим по-приветлив и по-достъпен траурния парк. Сигурни сме, че и други жители на Калековец ще се включат в дарителската акция, след като видят гробищата почистени", заяви председателката на Инициативния комитет Йорданка Змиярова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони