Транспортират в „Пирогов“ 16-годишна, пила по греша сода каустик

Аз-приятелят като поетическа сплав

Доведеният син на Стефан Данаилов: Лекарите го поставиха в медикаментозна кома, за да не се мъчи

Рекорден брой от 196 150 посетители отчита музей „Етър”-а в Габрово Статистиката е за деветте месеца на годината

Китай: С Вашингтон сме в „първа фаза“ от изготвянето на търговското споразумение

Осигуровки за шефове в няколко фирми

Верижна катастрофа затруднява движението край Мездра в посока столицата

Джина Стоева и Ивена отново запяха заедно

Външно: Препоръчваме на българите да не пътуват до Каталуния заради протестите, опасността е голяма

Съдът разпореди ново разследване за смъртта на дете на училищна площадка Родителите на 8-годишния Красимир продължават да водят гражданско дело за 600 000 лева срещу община Велико Търново

35 души са загинали при катастрофа с автобус в Саудитска Арабия

ВТУ договаря сътрудничество с Виетнам

Жителите на столичния квартал „Младост“: Оставката нищо не решава, искаме си зелените площи

„Нас много ни интересува какво ще се случи по-нататък, ще се промени ли ситуацията с нейното излизане.“ Това питаха хората, които протестираха вчера против застрояването на зелени площи и детски площадки в София пред община Младост.

Кметът на район „Младост” Цвета Авджиева подаде оставка, след като от ГЕРБ свалиха политическото си доверие от нея.

Една от недоволните гражданки, Весела Кръстева, е категорична, че оставката реално нищо не решава на този етап.

„Ние искаме да си запазим зелените площи и детските градини. Една оставка не ми дава документ, където да казва, че това е зелена площ и тя винаги ще си остане зелена площ”, казва тя. Весела Кръстева заяви, че е внесена жалба до административния съд, с която се обжалва разрешението за строеж на тяхната полянка.

На протеста присъстваха и група хора, които живеят в Младост IV – 409 блок.

„Лъжат, замълчават, прикриват едни или други управленски решения. Няма нищо общо с политиката, която водят с идеята за грижа към хората, за това да живеем по-добре, да живеем по-спокойно”, казва мъж. „Да има къде да почиваме, да сядаме на пейките, децата да си играят“, допълва го съседка.

„Сега тя ще си тръгне, обаче дали ще си тръгне с нея и политиката, която тя води, какво ще й се случи оттук нататък“, питат хората. Те държат да се постави и въпросът за работата на контролните органи. „Нас много ни интересува какво ще се случи по-нататък, ще се промени ли ситуацията с нейното излизане, кой контролира поведението на тези хора, освен гражданите. Вижда се, че когато ние се съберем нещо става. Добре, ама няма ли система за контрол в тая държава, няма ли система за контрол в тая община”, попитаха още жителите на Младост.

Александър Николов е от Младост III и отбеляза, че хората тук са се събрали, защото се съсипват зелените площи, игрищата както в Младост I, междублокови пространства и всичко това сякаш не се случва за властите, всичко се налага силово, няма допитване до хората.

„От години протестираме вече и благодарение на това районната кметица се оттегля, но с това нещата не приключват. Проблемите в квартала остават, затова хората са се събрали тук и съм сигурен, че отново ще има протести”, каза той. Те искат да живеят в един спокоен квартал, където хората да могат да се събират след работа. Децата да играят, възрастните да почиват.

„Да живеем в поносима среда, вместо това се влошава непрекъснато качеството на живот тук”, заяви още мъжът. Той подчерта, че вторият по големина квартал в София има нужда от паркове.

„След като има механизми държавата да плаща на собствениците за отчуждаване на земи, за изграждане на инфраструктура, когато има такива проблемни парцели, общината да помисли за механизъм да обезщети собствениците”, каза Светлана от Младост I. Ваня се включи като допълни, че е собственик на имот от 4,5 декара, който навремето не им е бил възстановен, защото казали, че ще остане за зелени площи и градинка, също в Младост I.

“Не ни възстановиха имота, отказаха, сега се явяват червени петна за строеж на блокове. Аз като собственик на този имот съм съгласна да остане за зелени площи”, добави Ваня. Имотът в момента е свободен, има детска площадка и жената каза да остане такава.

Сред хората на протеста беше и Валерия Фол. Въпреки, че живее в Мусагеница, тя бе дошла пред кметството в Младост, за да подкрепи жителите на района срещу застрояването на градинката. „Понеже навсякъде се борим със застрояването, мисля че трябва да се подкрепяме, защото това е престъпление – да се лишат хората от зелените площи. „Младост”-ите са квартали с много малки деца и трябва да има места за игра и въздух за хората”, каза още тя.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Аре ся… Демокрация е. Ривът от завист…

  2. И ние в центъра кв.Възраждане не искаме повече да се застроява, да ни се осигурят зелени площи, детски площадки, терени за разходка на домашните любимци, място за паркиране (безплатно) в процентно отношение така както е в Младост.

  3. Аха, искайте си от свинефермата герб. За тях гласувате, за тях стачкувате и заради вас цяла България тегло тегли. Бойи го бойко мършата какво искате, важното е той да си получи комисионната.

  4. Не знам дали е вярно, но пише, че разрешително за конкретния строеж е дал бойко мършата като кмет на София

  5. “„Лъжат, замълчават, прикриват едни или други управленски решения. Няма нищо общо с политиката, която водят с идеята за грижа към хората, за това да живеем по-добре, да живеем по-спокойно”, казва мъж. „Да има къде да почиваме, да сядаме на пейките, децата да си играят“, допълва го съседка.“ За съжаление последните 26 г е така навсякъде. Всичко създадено за хората от време онова се руши или остава в руини, а ново не се създава или, ако се създава. то е съобразено с нуждите на некоя от мафиите, управляващи държавата ни последните 26 г и няма нищо общо с грижата и интересите на населението. Закон за София и останалите големи градове за защита на градинки, паркове, игрища, тревни площи. Каква е сградата в градинката пред стад. Славия, ами тази в градинката пред 6 р-н на Бъкстон? Кой е дал разрешение за ПРЕЗАСТРОЯВАНЕТО на родния ни любим град София? Фандакова – оставка + голяма глоба.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.