Турски съд отново отказа да промени мярката за неотклонение на пастора от САЩ Ендрю Брънсън

Открити са процедури за предоставяне на концесия на четири морски плажа

348 лева ще е линията на бедност през 2019 г.

КФН: Застрахованите в „Олимпик“ могат да сключват нови полици по „Гражданска отговорност“

Близо 20 тона канабис заловиха за ден в Петричко

Спекпрокуратурата ще поиска постоянен арест за несебърския общинар Пейко Янков

Санданчанка подкара мощен мотор с 3,45 промила, арестуваха я

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 15 август 2018

По покана на ПП АБВ се проведе среща с представители на Арабските асоциации в България

Красимир Вълчев: С 3 млн. лв. на година ще бъдат увеличени стипендиите на докторантите

Хванаха двойка 70-годишни българи да правят секс на централна улица в Солун

Броят на загиналите при срутването на моста в Генуа достигна 35

ВТ-Полицаи от Свищов разкриха две кражби за броени часове

С военни почести посрещнаха двамата гръцки военни

Стартира второ проучване за потребностите на работодателите от кадри

Жителите на Труд отрязаха инвестиционно намерение на собствениците на централата за биоелектроенергия

Жителите на пловдивското село Труд (Община Марица) отказаха категорично да приемат ново инвестиционно намерение на собствениците на централата за преработка на биомаса и производство на електроенергия, която се намира в непосредствена близост до населеното място.

С пълно мнозинство жителите на Труд казаха „не” по време на общоселско събрание, на което кметът Красимир Минков ги запозна с подаденото в кметството инвестиционно намерение на фирма „Билд Инвест Сит” ЕООД за разширяване на суровинната база на инсталацията за преработка на биомаса и производство на електроенергия. То е входирано в кметство Труд на 12 юли 2017 г. и се касае за бирена мая, негодни за употреба продукти от зеленчукопроизводството и др.

Жителите на Труд взеха решение да делегират на местния Инициативен комитет правото да изрази тяхното недоволство в официално становище, което бе изпратено в Министерството на околната среда и водите, Община Марица и РИОСВ Пловдив. В своето становище жителите на Труд и Инициативният комитет за пореден път призовават да бъде извършена ОВОС (Оценка за въздействието върху околната среда) от независими вещи лица при пълна прозрачност на процедурата. На събранието бяха посочени редица пропуски и несъответствия в наличната документация от комуникацията между централата и държавните регулатори.

Населението на Труд вярва и е убедено в правотата си въпреки „неадекватното поведение на управителя на обекта и изказванията му в медийното пространство”. От Инициативния комитет пък твърдят, че всеки гражданин има конституционно право да сезира контролните органи когато е принуден да търпи негативи, които влошават качеството му на живот и затова жителите на Труд ще продължат твърдо и постоянно да отстояват правото си на спокоен живот.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.