Раците с впечатляващи делови предложения, Везните да не вкарват свои пари в инвестиции – Дневният хороскоп на Алена

На 10 април 2020 да почерпят

Пролет пукна, ние още не… Всички слухове за край на нацията са силно преувеличени

881 жертви на коронавируса във Великобритания за денонощие

Роб Лоу: Супергероите са в спасителните служби Звездата играе главна роля в „911: Тексас”

Страните от ОПЕК + са се договорили да намалят производството на петрол с 23%

Проф. Радка Аргирова, председател на българското дружество по вирусология, пред “Труд”: Без дисциплина ще станем Ломбардия след празниците

Орбан удължи извънредното положение в Унгария за неопределено време

Прототип на българска ваксина срещу COVID-19 може да бъде готов до 1 година

Доц. д-р Атанас Мангъров пред “Труд”: За лечението на COVID-19 няма доказателства

СЗО ще поиска 1 млрд. долара за борба с коронавируса

90% от сиренето – от българско мляко Свинско и зеленчуци задължително от местни ферми

Дават евтини кредити на туроператорите Със средствата ще се връщат пари за предплатени ваканции

Живко Тодоров оглавява ББР (обзор) БНБ одобри назначението на 2 април

Боян Магдалинчев: Никой не се е възползвал от уязвимостта на системата за разпределяне на дела

Жителите на Труд отрязаха инвестиционно намерение на собствениците на централата за биоелектроенергия

Жителите на пловдивското село Труд (Община Марица) отказаха категорично да приемат ново инвестиционно намерение на собствениците на централата за преработка на биомаса и производство на електроенергия, която се намира в непосредствена близост до населеното място.

С пълно мнозинство жителите на Труд казаха „не” по време на общоселско събрание, на което кметът Красимир Минков ги запозна с подаденото в кметството инвестиционно намерение на фирма „Билд Инвест Сит” ЕООД за разширяване на суровинната база на инсталацията за преработка на биомаса и производство на електроенергия. То е входирано в кметство Труд на 12 юли 2017 г. и се касае за бирена мая, негодни за употреба продукти от зеленчукопроизводството и др.

Жителите на Труд взеха решение да делегират на местния Инициативен комитет правото да изрази тяхното недоволство в официално становище, което бе изпратено в Министерството на околната среда и водите, Община Марица и РИОСВ Пловдив. В своето становище жителите на Труд и Инициативният комитет за пореден път призовават да бъде извършена ОВОС (Оценка за въздействието върху околната среда) от независими вещи лица при пълна прозрачност на процедурата. На събранието бяха посочени редица пропуски и несъответствия в наличната документация от комуникацията между централата и държавните регулатори.

Населението на Труд вярва и е убедено в правотата си въпреки „неадекватното поведение на управителя на обекта и изказванията му в медийното пространство”. От Инициативния комитет пък твърдят, че всеки гражданин има конституционно право да сезира контролните органи когато е принуден да търпи негативи, които влошават качеството му на живот и затова жителите на Труд ще продължат твърдо и постоянно да отстояват правото си на спокоен живот.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.