Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Жителите на Трън гласуват в местния референдум за златодобива

Жителите на община Трън гласуват днес в местния референдум за възраждане на златодобива в района.

Въпросът, на който ще отговарят гласи: „Против ли сте община Трън, чрез общинския съвет да одобрява устройствени планове, определящи територии за добив и преработка на метални полезни изкопаеми?”.

Бюлетината съдържа въпроса за провеждане на референдума и два възможни отговора – „ДА” и „НЕ”, написани с еднакъв шрифт.
Решението за това допитване бе взето на заседание на Общински съвет – Трън, проведено на 21 април 2017г. във връзка с предложението за инвестиционно намерение и предстоящата експлоатация на находищата в община Трън и вследствие на създаденото обществено напрежение по темата.
Гласуването ще се проведе от 07.00 до 20.00 часа

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Трънчани, цяла България сега нази гледа! Преборихме се с натискa, на който от месеци бе подложена общината ни по поръчка на „Евромакс сървисиз“. Държавни институции, лобисти, демагози, подставени лица и кой ли още не ни пречеше да упражним законовото си право на глас и защитим нашето здравет и величествена природа. Концесионерът създава впечатление, че гледа и на двете само като на досадни препятствия по пътя към златото. Дори очакваната огромна печалба не дава право на Евромакс сървисиз да подлага на опасност здравето на нас самите и нашите деца и внуци! Господата от Voestalpine, мажоритарния акционер в Асарел Медет, никога не биха си го позволили в родната им Австрия, но тук решиха да опитат. Днес им казваме: и тук е Европа, и тук важат същите правила!!! –– Тръчани, ние имаме зад гърба си целия български народ, ДНЕС ВСЕКИ БЪЛГАРИН Е ТРЪНЧАНИН. Декларации за солидарност валят от всички краища на родината и дори от целия свят. Непреклонността ни пред задкулисието и наглостта, е борба за правата на всеки български гражданин. Днес ние печелим неравната битка и ставаме национални герои! С провеждането на нашия референдума в България вече нищо няма да е същото, защото българският човек ще си е извоювал право на глас, ПРАВО НА ЧУВАЕМОСТ. Обичaм Ви смелчаци, гласувайте!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.