Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Обречените усилия на госпожа Габриел

Жителите на Трън гласуват в местния референдум за златодобива

Снимка: Архив

Жителите на община Трън гласуват днес в местния референдум за възраждане на златодобива в района.

Въпросът, на който ще отговарят гласи: „Против ли сте община Трън, чрез общинския съвет да одобрява устройствени планове, определящи територии за добив и преработка на метални полезни изкопаеми?”.

Бюлетината съдържа въпроса за провеждане на референдума и два възможни отговора – „ДА” и „НЕ”, написани с еднакъв шрифт.
Решението за това допитване бе взето на заседание на Общински съвет – Трън, проведено на 21 април 2017г. във връзка с предложението за инвестиционно намерение и предстоящата експлоатация на находищата в община Трън и вследствие на създаденото обществено напрежение по темата.
Гласуването ще се проведе от 07.00 до 20.00 часа

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Трънчани, цяла България сега нази гледа! Преборихме се с натискa, на който от месеци бе подложена общината ни по поръчка на “Евромакс сървисиз”. Държавни институции, лобисти, демагози, подставени лица и кой ли още не ни пречеше да упражним законовото си право на глас и защитим нашето здравет и величествена природа. Концесионерът създава впечатление, че гледа и на двете само като на досадни препятствия по пътя към златото. Дори очакваната огромна печалба не дава право на Евромакс сървисиз да подлага на опасност здравето на нас самите и нашите деца и внуци! Господата от Voestalpine, мажоритарния акционер в Асарел Медет, никога не биха си го позволили в родната им Австрия, но тук решиха да опитат. Днес им казваме: и тук е Европа, и тук важат същите правила!!! —– Тръчани, ние имаме зад гърба си целия български народ, ДНЕС ВСЕКИ БЪЛГАРИН Е ТРЪНЧАНИН. Декларации за солидарност валят от всички краища на родината и дори от целия свят. Непреклонността ни пред задкулисието и наглостта, е борба за правата на всеки български гражданин. Днес ние печелим неравната битка и ставаме национални герои! С провеждането на нашия референдума в България вече нищо няма да е същото, защото българският човек ще си е извоювал право на глас, ПРАВО НА ЧУВАЕМОСТ. Обичaм Ви смелчаци, гласувайте!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.