Италия е първи приятел на САЩ

Кмет давал 30 000 лв. подкуп на общинар (обзор) Местен бизнесмен осигурявал парите за рушвета

Сухопътните сили на САЩ след трагедията в Чешнегирово: Обучаваме се в реалистична среда

Иракли Кобахидзе, председател на парламента в Грузия: Възобновяването на директните полети между България и Грузия ще увеличи туристическия обмен

17 800 стикове за бездимни цигари задържаха митничари в сръбски автобус

Над 250 самодейци се изявиха на събор на читалищата в община Елена

Решават до месец за присъдата на акушерката Ковачева

ЦСКА срещу тима на Савичевич и Миятович

Новата американска посланичка – кюрдска бежанка от Ирак Документалният филм American Herro разказва за живота на Херо Мустафа

Художникът Ставри Калинов: Крадецът от изложбата е чужденец

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 19 юни 2019

„Лъвиците“ разкъсаха световния шампион

Обявиха тревога от цунами след силно земетресение до Япония

Мария Илиева се показа по бански (СНИМКИ)

Съдия Корнелия Колева стана зам. председател на Апелативен съд-Велико Търново

Денят на българската просвета и славянската писменост (СНИМКИ)

Снимки: Благой Кирилов

С празнични шествия днес почитаме делото на светите братя Кирил и Методий. В столицата по традиция шествието тръгна от Архиелогическия музей и стигна до Националната библиотека.

Лошото време и дъждът не успяха да помрачат настроението на хората. Десетки жители и гости на столицата участваха в столичното шествие, за да почетат делото на светите братя Кирил и Методий и славянската писменост, на буквите, които са неразделна част от душата на всеки народ. Именно за съхранението на писмеността и за уважението на всички онези хора, които работят в сферата на образованието, науката и културата бяха насочени и официалните речи на държавниците.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. По времето на Кирил и Методий и много след това „славянски език“ не е имало. Терминът „славянски староцърковен“ или „Old Church Slavonic“ е използван за пръв път от Josef Dobrovsky във Виена през 1822г с цел да се заличи терминът „стробългарски език“.

  2. ,,…arhİologi4eski muzey…?!?!’ Ee,pone na toya den-denya na pismenostta vnimavayte,de!

  3. Няма славяни през 9-ти век, освен траките гето(или готови), които днес са част от българите. Писмеността е българска. Идеята за „славянството“ е на нововъзникналите руска империя, чрез която всичко се обявява за славянско, а всичко „славянско“ се обявява за руско. Така се краде българската история. България се превръща в трофей за Русия. Така и до днес това е руската политика към България.

  4. Стана грешка, имам предвид траките гето(или готи).

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.