Жители на Евксиноград излизат на протест заради разкопани улици

Достъпът до редица имоти в Евксиноград и Траката буквално е отрязан, а работата по мащабния ВиК проект се бави.

Няма достъп за линейки и пожарни до редица имоти

Жители на местността Евксиноград излизат в събота сутринта на протест заради окаяното състояние на уличната мрежа в целия район. От месеци ВиК-Варна полага там канализация и подменя водопроводи. Както и в останалите райони на града, и там графиците се бавят, липсват и табели коя улица кога и за колко време ще е затворена. Заради копките мнозина трудно достигат до домовете си и то само пеша. Няма улица в квартала, която да не е разкопана, при нужда линейка и пожарна няма как да достигнат до много имоти. Живеем в кал и прахоляк, негодуват хората.

Протестът им ще се състои, въпреки че преди ден след разговори с фирмите изпълнители и ВиК от общината обявиха, че голяма част от улиците в Евксиноград ще бъдат асфалтирани през август и септември. Жителите на района обаче припомниха предходно неспазено обещание, че това ще се случи до началото на юли. Такива уверения имаха и съседите им от местност Траката, където редица улици също още са непроходими.

Съботният протест е насрочен за 9,30 ч на бензиностанцията срещу входа на резиденция „Евксиноград“. Той ще е мирен, но ще бъде обсъдено предстоящо блокиране на пътя към курортните комплекси на север.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони