Жители на Елин Пелин правят подписка в подкрепа на сирийското семейство, на което беше отказана регистрация

Снимка: Уикипедия

Жители на Елин Пелин ще се съберат утре, за да демонстрират подкрепа и солидарност със сирийското семейство, на което беше отказана регистрация в града, информира БНР. Инициативата има страница в социалната мрежа Фейсбук, както и петиция в подкрепа на семейството. Според един от инициаторите – Владимир Колев, страхът на хората, които протестираха срещу настаняването на бежанците в града, е насаден от въшни фактори:

Ако те се запознаят с това семейство, ако въобще хората се опознаят едни – други, ще стане много по.-лесно да намерят общото и да видят, че реално проблем няма и страхът е изкуствен, каза за предаването „Преди всички“ Колев.

Той подчерта, че събитието ще бъде мирно и не е протест срещу кмета и общинската власт:

То просто събиране, с цел да се направи подписка, съвсем мирно, съвсем информационно. Надявам се да можем да повлияем по някакъв начин. Тъжно е, че не можем да се разберем като хора.

 

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Истинския патриот ще подкрепи да бъдат заселени в банкя или драгалевци. Останалите са лицемерни боклуци, освен ако не ги вземат в къщи

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.