Жители на Неделево скочиха срещу изграждането на компостираща инсталация в пловдивското село

Жителите на пловдивското село Неделево се вдигат на бунт срещу изграждането на компостираща инсталация на територията на населеното място. На 13 декември (сряда) в 16.30 часа местен Инициативен комитет заедно с адвокат Милена Мунджели ще депозират в деловодството на Община Съединение официално възражение срещу проекта „Проектиране и изграждане на компостираща инсталация за разделно събиране на зелени и/или биоразградими отпадъци, генерирани от общините Съединение и Стамболийски на територията на село Неделево”.

ned

Възражението е придружено с подписка от 250 жители на селото, които са против изграждането изобщо на подобна инсталация. Според Генка Костадинова от Инициативния комитет на жителите на Неделево в селото изобщо не е имало обществено допитване, а публикуваната в сайта на общината информация за това е непълна и неясна.

„Промяната на статута на общинския имот, определен за тази цел, е извършена задкулисно, а преките съседи на този имот не са информирани защо му се сменя статута. Освен това обявата за евентуални възражения е неясна, а сроковете за това много кратки, а лицето, което трябва да ги приеме, в момента е в болнични”, допълва Генка Костадинова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони